Brak odpowiedzi na reklamację Pocztex

• Autor wątku Autor wątku adamniak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adamniak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam!

Dnia 28 stycznia otrzymałem paczkę w której był zderzak, przyszedł złamany, jest w dwóch częściach.
Do paczki był dołączony protokół, iż paczka została uszkodzona w drodze z wrocławia do warszawy. Jest napisane oczywiście że została źle zapakowana.

Napisałem reklamację, załączyłem zdjęcie. Nie otrzymywałem odpowiedzi, więc pozwoliłem się przypomnieć. 13 lutego otrzymałem wiadomość email

"Uprzejmie informujemy, że maksymalny termin rozpatrzenia reklamacji przypada na dzień 27.02.2015r. W przedmiotowej sprawie prosimy oczekiwać na odpowiedź, która zostanie Panu udzielona po sprawdzeniu wszystkich informacji. Nadmieniamy, że Pana zgłoszenie przesłaliśmy do odpowiedniej jednostki Poczty Polskiej rozpatrującej Pana reklamację."

Niestety nic nie dostałem, żadnej odpowiedzi. Co teraz?

Dodam, że paczka była ubezpieczona.

Pozdrawiam

Jeżeli nie odpowiedzieli w terminie, możesz od nich teraz żądać zwrotu pieniędzy za zderzak. I będą musieli to wypłacić bo nieodpowiedzenie w terminie to tak samo jak uznanie reklamacji.

nie otrzymalem odpowiedzi, termin minął. Mogę już dzwonić i pytać się kiedy dostanę odszkodowanie?

reklamacja złożona online, potwierdzenie reklamacji email, zapytania i odpowiedzi od nich emailami, a decyzja listownie?

9 marca (czyli po terminie) dostałem odpowiedź. Piszą iż uzasadniona tak jak na obrazku.
No ale czemu dostanę sto złotych? Przesyłka ubezpieczona do 5000zł, płatność była za pobraniem na kwotę 550zł. Zderzak do niczego się nie nadaje. Kwota pobrania oznacza przecież wartość przedmiotu. Co mam teraz zrobić?
aaaaa.jpg

tak napisane, tylko przedmiot jest wart tyle ile za niego zaplacilem a nie 100 złotych! co za sens ma ubezpieczenie przesyłki do 5000 zł skoro dostałem przedmiot który nie nadaje się do użytku, za którego zapłaciłem 550 a nie 100! Ja chce tylko odzyskać własne pieniądze, które straciłem w stu procentach z winy poczty

Ostatnia edycja:
Powrót