K
karolina1123
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 19
Tak jak w temacie mam problem z zwrotem laptopa Lenovo z serwisu gwarancyjnego Lenovo w Niemczech, w którym przebywa laptop, a mianowicie kończyła mi się gwarancja a usterka dalej występowała problemy zaczęły się rok temu laptop był 7 razy naprawiany i 2 razy reklamowany o niezgodność towaru z umową usterka dalej była miałem ostatni miesiąc na naprawę gwarancyją wiec dałem go na gwarancję po tygodniu zero sygnału ze strony Lenovo żadnej paczki z laptopem teraz wogóle laptopa nie mam jedni z Lenovo napisali, że laptop do mnie doszedł co nie jest prawdą jak ostatnio napisałem pismo do Lenovo przez e-mail, że ustawa o nie wywiązaniu się z umowy, że wezmę na ich koszt inny laptop oni nic z tego sobie nie robili dalej utrzymują, że laptop do mnie doszedł i teraz ostatnio jak dzwoniłem to powiedzieli, że kurier ma problemy z doręczeniem paczki mydlenie oczy byłem u rzecznika pierwszy raz po tygodniu i pisał, że sklepem x-kom, ale dopiero przy drugim razie się zorientował, że serwis gwarancyjny jest w Niemczech chodź dałem mu kopie dokumentów i teraz laptop nie wiadomo gdzie jest minęło już 78 dni i nie wiem, co robić, bo mają darmową kasze (3700zł) a rzecznik nie chce już z nimi pisać z x-kom, bo nie ma po co i nie ma uprawnień do pisania za granicą Polski do niemieć i nie wiem czy trzeba mieć jakiś dokument, żeby można było przejść do innego rzecznika w innym mieście czy można dostać pismo od tego rzecznika, żeby można było przejść do innego rzecznika, który ma odpowiednie uprawnienia.