Brak odpowiedzi - zwrot laptopa z serwisu gwarancyjnego

• Autor wątku Autor wątku karolina1123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karolina1123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Tak jak w temacie mam problem z zwrotem laptopa Lenovo z serwisu gwarancyjnego Lenovo w Niemczech, w którym przebywa laptop, a mianowicie kończyła mi się gwarancja a usterka dalej występowała problemy zaczęły się rok temu laptop był 7 razy naprawiany i 2 razy reklamowany o niezgodność towaru z umową usterka dalej była miałem ostatni miesiąc na naprawę gwarancyją wiec dałem go na gwarancję po tygodniu zero sygnału ze strony Lenovo żadnej paczki z laptopem teraz wogóle laptopa nie mam jedni z Lenovo napisali, że laptop do mnie doszedł co nie jest prawdą jak ostatnio napisałem pismo do Lenovo przez e-mail, że ustawa o nie wywiązaniu się z umowy, że wezmę na ich koszt inny laptop oni nic z tego sobie nie robili dalej utrzymują, że laptop do mnie doszedł i teraz ostatnio jak dzwoniłem to powiedzieli, że kurier ma problemy z doręczeniem paczki mydlenie oczy byłem u rzecznika pierwszy raz po tygodniu i pisał, że sklepem x-kom, ale dopiero przy drugim razie się zorientował, że serwis gwarancyjny jest w Niemczech chodź dałem mu kopie dokumentów i teraz laptop nie wiadomo gdzie jest minęło już 78 dni i nie wiem, co robić, bo mają darmową kasze (3700zł) a rzecznik nie chce już z nimi pisać z x-kom, bo nie ma po co i nie ma uprawnień do pisania za granicą Polski do niemieć i nie wiem czy trzeba mieć jakiś dokument, żeby można było przejść do innego rzecznika w innym mieście czy można dostać pismo od tego rzecznika, żeby można było przejść do innego rzecznika, który ma odpowiednie uprawnienia.

Poproś o podanie numeru listu przewozowego i firmy kurierskiej jaką niby wysłali tego notebooka. Następnie w śledzeniu paczki na stronie internetowej danej firmy sprawdzisz losy tej paczki i kto rzeczywiście odebrał paczkę.

Cypio napisał:
Poproś o podanie numeru listu przewozowego i firmy kurierskiej jaką niby wysłali tego notebooka. Następnie w śledzeniu paczki na stronie internetowej danej firmy sprawdzisz losy tej paczki i kto rzeczywiście odebrał paczkę.

Tylko w tym problem jak to mówił dpd polska, że niemieckie dpd trzyma numery paczek w systemie z poprzedniego roku, czyli z 2014 powiedzieli, że nałożyły się te dwa takie same numery paczki z tam tego roku i z tego a Lenovo zamydla oczy, że paczka doszła do mnie, bo ich to nie obchodzi co się stało z laptopem ważne ze kasze mają najpierw rok wszyscy byli mili dla mnie, ale w czasie drugiego roku gwarancji zachowywali się, jak bym w ogóle u nich żadnego laptopa nie kupiła a dpd mówi, że nic nie mogą zrobić, bo patrzą tylko na to właśnie śledzenie paczki a Lenovo podało mi link do śledzenia paczki i było pokazane ze paczka doszła do jakieś prywatnej firmy w Częstochowie oczywiście mowa o samym numerze paczki myślę ze jak, by był zły adres, to by kurier nie dał paczki nie wiadomo czy tylko ja miałam taki sam numer paczki oczywiście dpd nic w tym temacie nie wie i czy tyko moja paczka miała taki sam numer czy kierują się numerem czy adresem na paczce albo polegają tylko na systemie, który przydzielił paczkę do Częstochowy dzwoniłam do Lenovo ze jeszcze nie dostałam laptopa z naprawy ze trwa to już 78dni a konsultant tylko powiedział żebym czekała na odpowiedz na e-mail coś długo to trwa i ze będą robić dalej coś w temacie powiedział ze jak, im się będzie chciało to ze przyślą mi pismo o zwrot pieniędzy za laptopa, choć wątpię żebym zobaczyła od nich nawet złamanego grosza, bo nikt nie chce się przyznać, kto zawinił tylko liczy się kasza, a nie klient.

Powrót