Brak odpowiedzialności ubezpieczyciela

• Autor wątku Autor wątku jjfk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jjfk

Użytkownik
Odpowiedzi
125
Bardzo proszę o pomoc, sytuacja jest wyjątkowa.
Samochód stał w komisie i był przeznaczony do sprzedaży, w tym czasie kończyła mi się na niego polisa OC i ją wykupiłem przez mubi.pl lecz zapomniałem ją od razu opłacić.
Kiedy samochód został sprzedany nowy właściciel auta poinformował mnie o w/w fakcie i szybciutko opłaciłem polisę.
Jednak ubezpieczyciel przysłał mi informację, że nie wziął na siebie odpowiedzialności ponieważ polisa została anulowana z tytułu nieopłacenia składki w terminie. Czy da się jakoś z tego wybrnąć?

:wow::winko:

Forum pełną parą!! Czas się wyprowadzać stąd...potwierdza się zdanie, że polak polakowi to nie pomoże.

Ostatnia edycja:
Polisa nowa czy wznowienie do poprzedniej ?
Jeśli nowa - to najprawdopodobniej dostaniesz zwrot wpłaconej składki i karę z UFG.
Jeśli ta została anulowana a nowy właściciel w dniu zakupu pojazdu nie zakupił polisy on również dostanie karę z UFG.

Polisa nowa. Zwrotu już dokonali.

A tak z innej beczki, to jesteś pewny, że "zawarłeś" polisę przez mubi? Nie dostałeś czasem wyłącznie propozycji, która miała wejść w życie pod warunkiem opłacenia składki w określonym terminie?

Nieznajomość przepisów nie zwalnia z ich przestrzegania. Miałeś dziurę w ubezpieczeniu więc płacisz karę. Jak można zapomnieć opłacić polisę? Zioła za.duzo czy co? Prawo ubezpieczeniowe w PL jest jasne, jawnen i wszystkim znane. Płac i więcej takich błędów nie popełniaj.

Powrót