M
Maniek8602
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 63
Witam,
w październiku ubiegłego roku zakupiłem w stacjonarnym sklepie piłę tarczową do cięcia drewna. Niestety powstały w niej uszkodzenia - uszkodzone węgliki ostrza. Uszkodzenie powstałe najprawdopodobniej z powodu wady materiału. Piłę kupiłem w tradycyjnym sklepie, ale po za moim miejscem zamieszkania, więc w porozumieniu ze sprzedającym odesłałem kurierem na gwarancję. Zapewniano mnie że serwis producenta odpowie na moje roszczenie w przeciągu kilku tygodni (sprzedający stwierdził że max 6 tygodni zajmie). Dziś mija 118 dzień odkąd odesłałem rzecz na gwarancję. Po moich monitach telefonicznych zapewniano mnie że nie mogą się skontaktować z serwisem. Z przedmiotem wysłałem pismo o takiej treści:
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
w październiku ubiegłego roku zakupiłem w stacjonarnym sklepie piłę tarczową do cięcia drewna. Niestety powstały w niej uszkodzenia - uszkodzone węgliki ostrza. Uszkodzenie powstałe najprawdopodobniej z powodu wady materiału. Piłę kupiłem w tradycyjnym sklepie, ale po za moim miejscem zamieszkania, więc w porozumieniu ze sprzedającym odesłałem kurierem na gwarancję. Zapewniano mnie że serwis producenta odpowie na moje roszczenie w przeciągu kilku tygodni (sprzedający stwierdził że max 6 tygodni zajmie). Dziś mija 118 dzień odkąd odesłałem rzecz na gwarancję. Po moich monitach telefonicznych zapewniano mnie że nie mogą się skontaktować z serwisem. Z przedmiotem wysłałem pismo o takiej treści:
Niestety, do dnia dzisiejszego brak jakiegokolwiek odzewu ze strony sprzedającego. Jak mam wpłynąć na sprzedającego żeby jakoś zakończyć reklamację? Wysłać pismo? Jeśli tak, to co mam w nim zawrzeć..Szanowni Państwo,
Zakupiłem w Waszym sklepie w poniedziałek 06.10 piłę Bosch model 2608640704, po kilku dniach intensywnego cięcia zauważyłem, że na kilku zębach wyszczerbiły się węgliki. Trochę drewna przez ten czas pociąłem, było to dość twarde drewno, bez gwoździ. Piła już się trochę stępiła, chciałem ją oddać do ostrzenia, ale z uwagi na zauważone uszczerbki nie zrobiłem tego. Chciałbym, więc oddać piłę na reklamację ze względu na wadę jakościową, bo chyba w tak krótkim czasie nie powinna się ona tak zużyć.
W załączeniu oryginał paragonu.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam