Brak paragonu ~ gwarancja

• Autor wątku Autor wątku lnsert
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lnsert

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!

Prawie 2 lata temu złożyłem komputer w sklepie proline.pl, od jakiegoś czasu miewam problemy z zasilaczem - myślałem od podjechanie do nich i oddania go na gwarancję (3 lata), ale problemem jest brak paragonu - przeszukałem całe mieszkanie..

Jedyne co posiadam to zamówienie w historii na ich stronie, potwierdzenie email, oraz możliwość wydrukowania proformy, która była wystawiona 7 stycznia 2015.

Jest sens jechać tam z tym co posiadam?

Gdzieś coś czytałem także o świadku, przy odbiorze i zapłacie towarzyszył mi znajomy.

Pozdrawiam!
lnsert

lnsert napisał:
Jest sens jechać tam z tym co posiadam?

Może być trudno.

Ale chyba nic nie stoi na przeszkodzie abyś zadzwonił do sklepu i przedstawił im problem?

napisales prawie 2 lata wiec moze reklamuj z tyt rekojmi a nie gwarancji jesli kupiles jako konsument, nie potrzebujesz wtedy paragonu

marcind1 napisał:
napisales prawie 2 lata wiec moze reklamuj z tyt rekojmi a nie gwarancji jesli kupiles jako konsument, nie potrzebujesz wtedy paragonu

W styczniu będą dwa lata, myślisz, że nie będzie żadnych problemów jak tam pojadę i powiem im coś takiego? Może warto przygotować sobie jakiś papier? paragraf? cokolwiek?

marcind1 napisał:

Czytałeś dokładnie Ustawę?

@arturoooo

musisz byc troche mniej tajemniczy, chetnie wyslucham

Powrót