brak prokuratora na sprawie o znecanie sie-dlaczego?

• Autor wątku Autor wątku inka1909
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

inka1909

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam mam pytanie odnośnie sprawy znęcania się nad rodziną, chodzi o moją siostrę i jej "męża", znęca się nad nią i nad dziećmi psychicznie, odbyla sie jedna sprawa bez udzialu stron i na podstawie zeznań na policji wydano postanowienie niekorzystne dla oskarżonego, oczywiście odwolal się i dzisiaj odbyla sie sprawa, zdziwl mnie fakt że na sprawie nie bylo prokuratora, czy ktoś może mi udzielić odpowiedzi dlaczego? on mial obrońcę z urzędu a jego nie mial kto "przemaglować" za wyjątkiem sędziny, oczywiście sprawa się nie zakończyla gdyż po przesluchaniu stron zadecydowano o wciągnieciu w sprawę mediatora i nie bylo innego wyjscia. Zastanawia mnie tylko fakt braku prokuratora!!! Proszę o pomoc w tej sprawie dlaczego tak się stalo.

W jakim trybie toczy się postępowanie? (co do zasady - tryb ten powinien być wskazany w akcie oskarżenia)

Na mediację w praktyce muszą zgodzić się dwie strony procesu, więc pani siostra najwyraźniej chce się pogodzić z mężem. Proszę najpierw porozmawiać z siostrą o co jej chodzi w procesie a później proszę zadawać pytania odnośnie Prokuratora i szukać dziury w całym. Przepraszam, że tak pisze ale często jest tak, że prokurator czy policjant "narobi" się pry sprawie aby pomóc jak tylko można ofiarom przestępstwa znęcania a ofiara później w Sądzie "mięknie" i się wycofuje albo zgadza na mediację. Proszę porozmawiać z siostrą i udzielić jej wsparcia psychicznego. Myślę, że ona tego potrzebuje. Pozdrawiam

Wszyscy udzielaja jej wsparcia psychicznego a na mediacja zgodzila sie tylko dlatego ze oczekiwala tego sedzina (ze wzgledu na male dzieci) malo ktora sprawa odbywa sie bez mediacji i dlatego siostra sie zgodzila, jest zdecydowana na doprowadzenie tej sprawy do konca, a ja chcialabym uzyskac tylko odpowiedz na moje pytanie a nie szukac dziury w calym.

Aby udzielić prostej i wyczerpującej odpowiedzi konieczna jest odpowiedź na pytanie kadi cyt. "W jakim trybie toczy się postępowanie?". A swoją drogą to skąd ta informacja cyt. "malo ktora sprawa odbywa sie bez mediacji", gdyż jest to informacja nieprawdziwa.

Powrót