brak przedmiotu a pieniadze wplacone??? co robic???

• Autor wątku Autor wątku walgaw
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

walgaw

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam
sprawa dotyczy standardowo chyba oszustwa na allegro. Postaram sie wszystko w dużym skrócie przedstawić, a wiec dotyczy tego przedmiotu NOKIA N95 OD KOBIETY, 8GB KOMPLET Aukcja od 1zl. (698283619) - Aukcje internetowe Allegro
za telefon zapłaciłem 500zł lecz do dnia dzisiejszego go nie otrzymałem. Przez ok 3 tygodnie od zakupu na aukcji jako taki był kontakt ze sprzedającym a raczej z jego żoną bo jak ona tłumaczyła mąż jest w pracy (pracuje chyba 24h bo zawsze jest w pracy). dostałem maila z informacją że tel został utopiony w jeziorze i jest w serwisie i że jak nie odpowiada mi naprawiany to odda mi pieniądze, lecz tak się nie stało....
cała sprawę zgłosiłem na policje lecz jeszcze nie otrzymałem żadnej odpowiedzi a mija już ok 3 tygodnie...
dodam ze koleś oddał mi 100zł i powiedział że resztę odda lecz po upływie prawie 2 miesięcy cisza...
posiadam maile, adres kolesia, nr konta na które wpłaciłem pieniądze i wszelkie dane z konta allegro, smsy, oraz dane z jego przelewu tzn z oddania 100zl...

jeżeli jest ktoś w stanie mi podpowiedzieć co mogę zrobić w tej sprawie jeszcze będę wdzięczny i z góry dziękuję za pomoc;]

walgaw napisał:
jeżeli jest ktoś w stanie mi podpowiedzieć co mogę zrobić w tej sprawie

Tematów związanych z oszustwami na Allegro było bardzo wiele - na początek zachęcam do ich lektury.

Na pytanie zaś co Możesz zrobić w sprawie, odpowiem że w tej chwili więcej nie zrobisz nic.
Powiadomiłeś Policję, więc czekaj na ustalenia sprawy. Musisz mieć na uwadze, iż przeprowadzenie tych czynności musi trochę potrwać, tak więc spokojnie.

Co najwyżej, poczekaj jeszcze np z tydzień czy dw, i skontaktuj sie z prowadzącym sprawę i porozmawiaj z nim - być może dowiesz się czegoś więcej o bezpośrednim przebiegu sprawy.

Powrót