Brak przesyłki i błędne dane od firmy

• Autor wątku Autor wątku Yarb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

Yarb

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.

11 dni temu zamówiłem preorder płyty, który miał zostać wysłany 3 dni przed oficjalną premierą (tj. 6 czerwca). Wszystko zostało opłacone z góry i pozostało czekać jedynie na kuriera, który nie pojawił się do dziś. Próba kontaktu kończy się albo odrzuceniem połączenia, albo zajętą linią.
Po wysłaniu do nich wiadomości z opisaniem problemu, dostałem wiadomość zwrotną, że płyta zgodnie z informacją, która podobno miała być podana na stronie zostanie wysłana po 18 czerwca. Informacja kompletnie nie zgadza się z informacją podaną w mailu w dniu zakupu. Gdy wysłałem screen tej wiadomości, to kontakt został nagle urwany.
Czy jest na to jakiś paragraf lub sposób w który można "zachęcić" sprzedawce do łaskawego odpisania?
Zaznaczę, że jest to większy sklep internetowy, a nie prywatny sprzedawca.

jeżeli miał Pan postawione pewne warunki, a nie zostały one spełnione lub minęło sporo czasu i nie otrzymał Pan zakupionego towaru to wydaje mi się że ta firma jest winna. Jeżeli wydał Pan na towr dużo to polecam udać się na kilka minut porady prawnej za którą nie powinien Pan zapłacić więcej niż 100zł. Ewentualnie może Pan sam wszystko przeanalizować czy rzeczywiście na pewno wszystkiemu winna jest firma i spróbować podjąć już jakieś czynności tymbardziej że jak widać nie chcą się z Panem kontaktować.
Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam

Powrót