Brak szkoły, bezrobocie

• Autor wątku Autor wątku raxxo3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

raxxo3

Użytkownik
Odpowiedzi
37
Mam 18 lat. I chodzę do technikum. Ale mam taką sytuację. Że muszę z niego zrezygnować aby się utrzymać. I tu rodzi się problem. Nie chcę całkowicie rezygnowac ze szkoły. Najlepsze w moim przypadku by było zaoczne liceum. Ktoś mi powiedział że jak przeniosę się do liceum zaocznego dla dorosłych. To w tedy to wszystko inaczej funkcjonuje. I w tedy będę się musiał zarejestrować jako bezrobotny, ponieważ szkoły zaoczne inaczej funkcjonują. Oraz że jeśli będę chodził do takiej szkoły to będę się musiał samemu ubezpieczyć, szkoła juz mnie nie ubezpieczy. I tu rodzą się kolejne problemy. Bo w tedy nikt mnie do pracy nie będzie chciał przyjąć, ponieważ nie będę studentem i będę bez ubezpieczenia, albo to ubezpieczenie będzie droższe a to będzie się nie opłacało pracodawcy.
Czy to prawda? Czy to że się przeniosę do liceum zaocznego nie wpłynie na moją dotychczasową sytuacje zawodową, nadal będę mógł sobie pracować i nie będę musiał się rejestrować jako bezrobotny i czy będę mógł zatrzymać pracę, czy jednak będzie mi trudno znaleść jakąś z tego powodu że nie chodzę do technikym, tylko do zaocznego dla dorosłych.
Przepraszam ale piszę w pośpiechu

Powrót