J
jacek19941
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, rok temu bylem pierwszy raz w Anglii mając 19lat. Przyjechalem na 3 msc troche zarobic. Pewnego dnia wpadliśmy z kolega na pomyśl, ze kupimy auto. Kolega nie mial prawka, ja mialem polskie, wiec teoretycznie moglem prowadzić auto. Tak wiec, kolega wypatrzyl samochod bylo to bmw e36 2.8 w automacie. Pojechalismy zobaczyc te auto, kolega kupil je za 200f. Wersja jest taka, ze kolega. Kupowal samochod, nie mial prawka, poprosil mnie abym doprowadzil auto pod jego dom. Okej wszystko pięknie ladnie jedziemy.. Po okolo 30minutach godzinie czasu, zatrzymuje nas bmw e60 policyjne, okazuje sie ze insurance wygaslo dzien wcześniej. Auto zostaje zabrane na parking policyjny,.ja nie dostalem żadnego mandatu nic. Próbowaliśmy wykupiv ubezp ale nic z tego na mlodego kierowcę 19 lat, silnik 2.8 mówiono mi ze od 21 lat jest ubezpieczenie , a z moim wiekiem to max punto 1.4. Tak wiec nie udali sie nad odebrac auta. Do zaplaty bylo 250f i 20 za kazdy dzien za parking policyjny jeżeli nie odbierzemy, auto kasują , a my nic nie placimy za parking i tak tez sie stslo. Nikt nam nie sprzedal ubezp , wiec nie bylo możliwości odebrania samoch. Sytuacja wygląda jak opisalem. Dzis jestem ponownie w londynie. Przyjechalem msc temu, a 3dni temu bylem u znajomego gdzie mieszkalem wcześniej, dal mi moje wszystkie listy które do mnie przyszly przez okres który mnie nie bylo w uk. Wszystkie listy ok, jeden z kwietnia z naleznoscia 820f. Firma collectica jak czytalem jest to firma sciagajaca dlugi. Jak mowie wcześniej nie dostalem żadnego listu bedac w uk , czy tez teraz , jest to jedyny list z jakimis należnościami. Nie mialem pojęcia o jakims mandacie , przy zatrzymaniu przez policje nic nie podpisywalem, kolega dostal tylko kartkę za ten parking policyjny jak odebrac auto itd. Tak wiec mam do zaplaty 820f , gdzie czytalem za brak insurancu jest 200f mandatu, gdzie ja nic nie dostalem. Dzwonilem do tej firmy, mówią car insurance. I ze mam zaplacic.. Kwota 820f jest mocno naliczona, co w takiej sytuacji.. Jak pisalem wcześniej zadne listy nie przychodzimy na mój adres z informacja zaplaty. Jest to jedyny list, po naliczeniu. Licze na wasza pomoc. Pozdrawiam. ps. Dzis planuje dzwonic do dvla, to oni sprzedali,mój dlug- prawdopodobnie.