R
ranimero
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam, wczoraj tj., 20.02.2021 około godziny 17 w Zakopanym na Krupówkach miała miejsce akcja nalotu policji , idąc w dół Krupówek kończąc jedzenie nie miałem założonej maseczki na twarzy (posiadając ja oczywiście przy sobie) i zostałem przez nich zatrzymany jako ze idę sobie totalnie bez niej mimo ze wokół przechodziło pełno osób bez niej, nawet totalnie pijany człowiek wywracający się obok 2m od radiowozu ,byłem losowym przypadkiem wraz z narzeczona którzy zostali zatrzymani tak jakby na ich wymysł, w toku rozmowy z nimi ich teksty wyszło na totalnie bez sensu i w toku ich chorego insynuowania przepisów ze jest covid i trzeba je nosić , mimo ze w trakcie nadal ludzie przechodzili bez nich śmiejąc się z nich a nawet jeden z funkcjonariuszy wychodząc z radiowozu nie miał jej ubranej i zasłaniał twarz dopiero po wyjściu z radiowozu obok nas. Koniec końców i po35 min straconego czasu otrzymałem od nich mandat którego nie przyjąłem i ze wniosek zostanie skierowany do sadu, które oświadczenie podpisałem, w trakcie interwencji policjanci nawet nie dopełnili swoich obowiązków służbowych nie przedstawiając się ani kończąc interwencje nie powiadamiając mnie o możliwości złożenia zażalenia do okręgowej prokuratury, nie znam się wiele na prawie tyle co się wokół cos podchwyciło, proszę o pomoc i informacje co dalej zrobić i czy sad odrzuci ten wniosek czy co się teraz stanie , mandat był jakimś szaleństwem w sytuacji w której się znajdowaliśmy, proszę o informacje co teraz mógłbym zrobić i co mnie czeka , z góry bardzo dziękuje z całego serca za każda możliwa informacje