K
koteczka_miau
Witam. Mam taki problem. Od lipca poprzedniego roku mam problem z zasięgiem w play (na abonament). Nie mogę wykonywać połączeń, wysyłać smsów, połączyć z internetem. I również inni mają problem ze skontaktowaniem się ze mną. Problem był wielokrotnie zgłaszany. Wszystkie podane przez nich nie pomogły a wręcz zaszkodziły. Ostatnia rozmowa z konsultantem dała mi nadzieję gdyż powiedział że w mojej okolicy nie ma żadnego nadajnika i tego zasięgu nie będzie. Zapytał mnie czy chcę skorzystać z trzy miesięcznego okresu reklamacyjnego w sensie że będę płacić mały ułamek abonamentu i sama napiszę pismo reklamacyjne lub bez zniżki sam takowe napisze. Mam już dość tej całej sytuacji więc stwierdziłam że jak ten gość to napisze to rozwiąże mój problem. Już myślałam że wszystko będzie dobrze gdy dostałam od nich pismo że moje reklamacja jest niezasadna i to ostateczna decyzja. Ja wiem że trzeba płacić bo czy się ma tel na kartę czy abonament to trzeba wydać te pieniądze ale płacę dość dużo i to chore że za taką kwotę nie mogę swobodnie korzystać z telefonu... Proszę pomóżcie! Ciągle się kłócę z chłopakiem przez ten zasięg bo nie możemy się dogadać ;/