Brak zgłoszenia zastrzeżeń w trakcie wycieczki, a reklamacja.

• Autor wątku Autor wątku maroter70
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maroter70

Użytkownik
Odpowiedzi
105
Witam, chciałbym reklamować usługę turystyczną, niestety choć zgłaszałem (bezskutecznie) swoje zastrzeżenia rezydentowi w trakcie trwania wycieczki to nie jestem w stanie w żaden sposób ich udowodnić.

Czy oznacza to, że w razie ewentualnego sporu sądowego moje szanse na zadośćuczynienie będą mocno obniżone mimo tego sam fakt niedotrzymania warunków umowy? Jaka jest praktyka orzecznicza w takich przypadkach?

Powyższe, to jak pytania do wróżki, choć pewnie z tak ogólnikowym opisem i ta wiele nie pomoże ;). Przynajmniej określ czego dotyczyły nieprawidłowości ?

Znacznie zaniżony standard w stosunku do oferty i umowy, która przewidywała zakwaterowanie w hotelu pięciogwiazdkowym. Zamiast tego zostaliśmy umieszczenie w innej części kompleksu, który miał lokalna kategorię czterogwiazdkową, a realnie miał standard hotelu robotniczego sprzed 40 lat. Daliśmy się niestety przekonać obsłudze hotelu i pośrednio rezydentowi, ze dokładanie to zarezerwowaliśmy i dopiero po powrocie sprawdziliśmy wszystkie kwity i okazało się, że z umowy jednoznacznie wynika to, że kupiliśmy miejsca w nowej, "lepszej" części kompleksu.

Powrót