K
K20
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 33
Witam serdecznie,
kilka lat temu założyłem konto u bukmachera i musiałem wysłać pełne dane jak i również skan dowodu osobistego. Od dłuższego czasu nie korzystam z tego serwisu więc postanowiłem wysłać wniosek o usunięcie konta jak i swoich danych osobowych z serwisu. Konto zostało usunięte ale moje dane będą dalej przetwarzane. Czy to jest legalne że przez cały czas mogą posługiwać się moimi danymi? Wrzucam treść wiadomość email z tą informacją którą dostałem.
Bardzo proszę o poradę.
Pozdrawiam.
kilka lat temu założyłem konto u bukmachera i musiałem wysłać pełne dane jak i również skan dowodu osobistego. Od dłuższego czasu nie korzystam z tego serwisu więc postanowiłem wysłać wniosek o usunięcie konta jak i swoich danych osobowych z serwisu. Konto zostało usunięte ale moje dane będą dalej przetwarzane. Czy to jest legalne że przez cały czas mogą posługiwać się moimi danymi? Wrzucam treść wiadomość email z tą informacją którą dostałem.
Dziękujemy za złożenie wniosku.
Po przeprowadzeniu postępowania wyjaśniającego stwierdziliśmy, że jest Pan obecnie naszym zarejestrowanym klientem.
Pana dane osobowe są przetwarzane w celu realizacji uzasadnionego interesu oraz przepisów prawa, dlatego nie możemy usunąć tych danych z naszych systemów.
Zapewniamy jednak, że dane osobowe są przetwarzane z zachowaniem najwyższego poziomu bezpieczeństwa i ostrożności. Jeżeli jest Pan zainteresowany ogólnymi informacjami o przetwarzaniu danych osobowych, zapraszamy do zapoznania się z Polityką prywatności dostępną na naszej stronie internetowej i w naszych punktach przyjmowania zakładów.
Informujemy, że przysługuje Panu możliwość wniesienia skargi do organu nadzorczego oraz skorzystania ze środków ochrony prawnej przed sądem.
Konto zostało zamknięte bezterminowo.
W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt.
Bardzo proszę o poradę.
Pozdrawiam.