Brak zgody na usunięcie danych osobowych z serwisu

• Autor wątku Autor wątku K20
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

K20

Użytkownik
Odpowiedzi
33
Witam serdecznie,

kilka lat temu założyłem konto u bukmachera i musiałem wysłać pełne dane jak i również skan dowodu osobistego. Od dłuższego czasu nie korzystam z tego serwisu więc postanowiłem wysłać wniosek o usunięcie konta jak i swoich danych osobowych z serwisu. Konto zostało usunięte ale moje dane będą dalej przetwarzane. Czy to jest legalne że przez cały czas mogą posługiwać się moimi danymi? Wrzucam treść wiadomość email z tą informacją którą dostałem.

Dziękujemy za złożenie wniosku.

Po przeprowadzeniu postępowania wyjaśniającego stwierdziliśmy, że jest Pan obecnie naszym zarejestrowanym klientem.

Pana dane osobowe są przetwarzane w celu realizacji uzasadnionego interesu oraz przepisów prawa, dlatego nie możemy usunąć tych danych z naszych systemów.

Zapewniamy jednak, że dane osobowe są przetwarzane z zachowaniem najwyższego poziomu bezpieczeństwa i ostrożności. Jeżeli jest Pan zainteresowany ogólnymi informacjami o przetwarzaniu danych osobowych, zapraszamy do zapoznania się z Polityką prywatności dostępną na naszej stronie internetowej i w naszych punktach przyjmowania zakładów.

Informujemy, że przysługuje Panu możliwość wniesienia skargi do organu nadzorczego oraz skorzystania ze środków ochrony prawnej przed sądem.

Konto zostało zamknięte bezterminowo.

W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt.

Bardzo proszę o poradę.

Pozdrawiam.

Obowiazek przetwarzania twoich danych wynika z oddzielnych przepisów i nie mozesz rządac ich usunięcia.

Czyli serwis może trzymać moje dane bezterminowo mimo tego że nie posiadam już u nich swojego konta? Czytając informacje na temat okresu przechowywania danych przez administratora wywnioskowałem zupełnie coś innego.

Nie bezterminowo,a przez okres jaki jest niezbędny do realizacji zadań wynikających z ustawy.

Powrót