Brak źródła dochodów

• Autor wątku Autor wątku loelek374
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

loelek374

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam ! Chciałabym zapytać się co dalej zrobić w mojej sytuacji. Otóż chodzi o to, że 4 lata temu podałam ojca dziecka o alimenty. Decyzją sądu miał on płacić 450 zł miesięcznie. Przez 2 lata (kiedy miał w Anglii pracę) płacił bezproblemowo, ale po tym jak wrócił on do Polski (nie ma on żadnej pracy) nie płaci już dwa lata. Podałam go do komornika. Został wysłany list komornik zajął się sprawą, ale powiedział on komornikowi, że niema on żadnych źródeł dochodów, więc nie zapłaci. Co zrobić teraz ? Komornik powiedział, że mogę iść do opieki społecznej i stamtąd pobierać alimenty, niestety mój dochód jest wyższy niż 725zł na osobę.
Co zrobić w takiej sytuacji ?? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Jezeli przekraczasz dochód w FA to stamtad alimentów nie dostaniesz.
Mozesz złożyc doniesienie do prokuratury z art.209kk-moze to cos pomoże i "tatuś" sie wkoncu przestraszy i znajdzie gdzies zatrudnienie

A dłużnik posiada jakiś majątek? Nieruchomość? Samochód?
Jeżeli nie, to niestety obawaiam się, że nie pozostaje Pani nic innego jak czekać na lepsze czasy, lub pozywać o alimenty dziadków dziecka.
Czasami na dłużników działa motywująco doniesienie do Prokuratury, ale proszę pamiętać, że z próżnego to i sam Salomon nie naleje.

Dziękuję bardzo za poradę i zdecyduję się co zrobić.

Powrót