brak zwrotu pożyczki -600zł

• Autor wątku Autor wątku Sheee
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sheee

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!
Zanim założyłam temat długo szperałam w internecie i szukałam jakieś pomocy/porady.
Otóż, jakieś 2 miesiące temu "pożyczyłam" "znajomemu" sumę w wysokości 600zł. Nie była to typowa pożyczka- on miał u mnie w pracy do zapłacenia rachunek, ja rachunek zapłaciłam za niego on powiedział ,ze mi odda. Nie mamy żadnej spisanej umowy. No i oczywiście to oddawania ciągnie się już 2 miesiące. Ciągle słyszę ,że odda mi pieniądze jutro, w środę, w piątek itd. Jak dotąd nie oddał mi nawet 1zł. Jedyne co mam jako "dowód" czy nie wiem jak to nazwać to smsy ,że tak pieniądze są już gotowe itd.
Mam już dosyć jego ciągłego kręcenia i robienia ze mnie debilki.
Czy coś da zgłoszenie sprawy na policję? Wiem ,że był już notowany za oszustwa itp. (czyt. http://www.e-sochaczew.pl/sochaczew...ika-ministerstwa-infrastruktury-rp,24703.html )

I proszę mi nie wklejajcie mi kodeksu prawa cywilnego dotyczącego umów itd., bo to już czytałam nie raz. Potrzebuję konkretnej rady co i jak zrobić. Nie chcę jednak żeby wszelkie koszty wyniosły mnie w sumie więcej niż sam dług.

I proszę mi nie wklejajcie mi kodeksu prawa cywilnego dotyczącego umów itd., bo to już czytałam nie raz.

W takim razie powinna Pani doskonale wiedzieć co zrobić.
Prosi Pani o radę, a z drugiej strony poucza, jak ta rada ma być udzielona. Raczej mało kulturalna i niezachęcająca do odpowiedzi prośba o radę.

Powrót