brak zwrotu za zapłacone oc

• Autor wątku Autor wątku zaskoczona29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zaskoczona29

Użytkownik
Odpowiedzi
100
Witam,
20.01.2019r. skończyła się mi polisa na auto. Auto, które już wówczas zostało zatrzymane przez urzad celno-skarbowy. Nie mając jednak pewności czy wróci do mnie po rozprawie czy nie opłaciłam oc na kolejne pół roku. 05,02.2019r otrzymałam wyrok mówiący, ze auto przepada na rzecz skarbu państwa. Udałam się z wyrokiem do urzędu komunikacji by zgłosić zbycie na rzecz skarbu. dostałam od nich kwit potwierdzający tą sytuację. Wysłałam zarówno potwierdzenie z wydziału komunikacji jak i wyrok z sądu do ubezpieczyciela domagając się zwrotu nadpłaconej kwoty.
Niestety od 26,02 ciągle przysyłają mi jakieś bzdurne maile:
1) oświadczenie , ze tylko ja byłam właścicielem auta (po co im to?)
2) z dziś, że mam dosłać umowę kupna-sprzedaży gdyż nigdzie nie ma takowej więc oni nie wiedzą, kto jest teraz właścicielem auta.

Wydaje mi się to celowym graniem na zwłokę by mi tych pieniędzy nie oddać. Na początku dzwonili, że oc przeszło na nowego właściciela i nie mogę go odzyskać. Później jak im przedstawiłam pismo, że to auto można będzie wykupić za jakiś czas bez prawa do rejestracji to zmienili zdanie. '
To nie jest duża kwota (około 400zł), ale to są moje pieniądze. co tu robić?pomóżcie....

Powrót