broblem z zarejestrowaniem pojazdu.

• Autor wątku Autor wątku prcondor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

prcondor

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam następujący problem. W październiku ubiegłego roku zakupiłem samochód w Austrii. Pojazd był uszkodzony i stanowił własność ( pojazd w lesingiu) niemieckiej firmy. Sprzedający w Austrii(firma zajmująca się handlem uszkodzonymi pojazdami) nie posiadał w trakcie wydawania pojazdu brifu, dok. wyrejestrowania pojazdu, kluczyków pojazdu; stąd złożył oświadczenie że po prześle niezwłocznie dokumenty na wskazany adres. No i tu się zaczęły schody! Minęło parę miesięcy a właściciel austriackiej firmy nie kwapi się do przesłania dokumentów. Przez znajomego Niemca udało mi się dotrzeć do firmy lesigowej, która posiada dokumenty tego pojazdu i czeka na uregulowanie należności przez
Austriaka, który wpłacił tylko niewielką zaliczkę. Wysyłają do niego pisma a on ich nie odbiera. Również ja próbowałem się z nim skontaktować ale bezskutecznie Wpadłem, więc w sidła nieuczciwego sprzedawcy, gdyż mam rachunek zakupu pojazdu jednak nie mogę zarejestrować pojazdu. Proszę więc o poradę słyszałem, bowiem że obecnie do zarejestrowania wystarczy dokument wyrejestrowania pojazdu. Ale czy otrzymam taki dokument w stosownym powiecie w Niemczech, jeśli nie posiadam brifu a jedynie fakturę zakupu pojazdu.:(

Powrót