Brytyjski Paszport dla dziecka urodzonego w Uk rodzice EU

• Autor wątku Autor wątku Andrus27
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Andrus27

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzien dobry mam malutki problem . Zlozylismy z zona wniosek o stala rezydenture i ja otrzymalismy co prawda z roznymi datami ale jest :). Chcielibysmy teraz wyrobic paszporty dla naszych dzieci ktore sie urodzily w uk i tutaj pojawia sie problem z aplikacja dla corki. Mianowicie corka urodzila sie 19.10.2010 natomiast moj staly pobyt wedlug rezydentury rozpoczyna sie od 22.11.2010 a wiec wedlug nich nie bylema Uk przed narodzeniem corki. Problem w tym ze przyjechalismy w czerwcu 2010 roku i odrazu rozpoczalem prace i posiada payslips to byla praca na pol etatu . 5 pazdziernika 2010 roku zatrudnilem sie na caly etat w firmie i pracowalem w niej przez 3 lata. W tej wlasnie firmie wyrobilem sobie WRS ktora ma date wlasnie 22.11.2005 czyli data odkad liczyli moj staly pobyt. Na liscie aplikacyjnym jest data rozpoczecia pracy 5.10.2005 czyli 5 lat przed narodzinami corki . Mysle ze aplikacja zostanie odrzucona wlasnie ze moja rezydentura zostala przyznana z taka data.Posiada wszystkie payslipy od momentu przyjazdu. Jakas rada ? Bym byla bardzo wdzieczny

Niestety obawiam sie ze jedyne wyjscie to zarejestrowac corke na formularzu MN1 i zaplacic...

Powrót