BTE Komornik

• Autor wątku Autor wątku cosvord
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cosvord

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam mam pytanie.
Miesiąc temu dostałem pismo od komornika o zajęciu wynagrodzenia, zajęciu konta bankowego, na wniosek sadu, który wydał nakaz zapłaty na podstawie BTE.
Napisałem w ciagu 7 dni od otrzymania pisma od komornika, zażalenie do sadu, że nie dostałem zadnej informacji o wezwaniu zapłaty gdyż adres wysyłany gdzie były wysyłane pisma sa nie aktualne (przedstawiłem umowe najmu mieszkania aktualnego), oraz że BTE jest nie konstytucyjne oraz że ne dostałem wypowiedzenia umowy kredytu gotówkowego.
Sąd wysłał pismo do komornika pismo o przesłanie akt sprawy,( komornik nie posiadając akt sprawy wstrzymał egzekucje komornicza, ale pieniazku z wypłaty dalej pobiera na depozyt sądowy).
i Pytanie co dalej mogę zrobić ??? jak długo może sie sprawa toczyć, czy mogę coś zaradzić, aby komornik nie pobierał mojego wynagrodzenia i odblokował konto bankowe.?

Jak to widzicie ???

Po pierwsze to chyba chodzi o nadanie klauzuli na BTE, a nie o nakaz zapłaty? Drugie - można wnioskować o uchylenie tejże klauzuli, sądy już zaczynają odmawiać nadania klauzuli na BTE na skutek wyroku TK.

Tak dokładnie ,,nadanie klauzuli BTE,, ale czy przez ten czas do puki sad nie wyda wyroku komornik bedzie sciagał połowe wynagrodzenia ?? czy można temu zaradzić, czy można w jakiś sposób przyspieszyć tok sprawy, i co ewentualnie może sie zdażyc jeśli sąd uzna zę faktycznie BTE jest jest nie zgodne ?

Witam sad okregowy uchylił zażalenie i wygralem sprawe teraz tylko pismo oficialne do komornika jak odzyskac pieniazki ktore juz mi zabrał?

Wezwanie do zapłaty do banku, pozew itp.

Powrót