Budowa na działce poniżej 16m

• Autor wątku Autor wątku megatapety
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

megatapety

Zbanowany
Odpowiedzi
33
Witam,

Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem czy dobrze interpretuje przepis zezwalający na budowę na działce poniżej 16m. Planuje budowę małego kwadraciaka z piętrem o wymianach 8x8, czy mogę jedną ścianą bez okien budować przy samej granicy, a inną ścianą 1.5 od granicy jeżeli również nie będzie okien?. Czy na jednej z tych ścian mogę wstawić pustaki szklane ? (takie, które zniekształcają obraz, ale doświetlają).

pozdrawiam

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Rozporządzenie w § 12 mówi "W zabudowie jednorodzinnej", uwzględniając § 13, 60 i 271–273. Spełniasz?

Czy na jednej z tych ścian mogę wstawić pustaki szklane ? (takie, które zniekształcają obraz, ale doświetlają).
Tak.

gryffinian napisał:
Rozporządzenie w § 12 mówi "W zabudowie jednorodzinnej", uwzględniając § 13, 60 i 271–273. Spełniasz?

Tak.

Dzięki, muszę to na spokojnie przeczytać, tylko pod paragrafem 60 mam coś o dzieciach w przedszkolu. Chodzi mi o budowę domu jednorodzinnego, najbliższy budynek graniczący jest w odległości 10m, kolejne to 30m i więcej.

pozdrawiam

Mam jeszcze pytanie o działkę z załącznika (509m2), czy "łapię" się na ten przepis dla działek poniżej 16m?. Od drogi publicznej jest 13m. Kształt jest bardzo zbliżony do tego na obrazku.

pozdrawiam

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Powrót