budowa stacji bazowej telefonii komórkowej

• Autor wątku Autor wątku aga85241
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aga85241

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam mieszkam w małej miejscowości oddalonej o 7km od Krynicy Zdrój gmina ta znajduje się na terenie popradzkiego parku krajobrazowego i należy do programu natura 2000 w mojej miejscowości znajdują się już dwie takie stacje a teraz jest w planie budowa trzeciej i najprawdopodobniej powstanie mimo naszej walki jestem właścicielem działki sąsiadującej moje grunty stracą na wartości i bezpowrotne prawo do zagospodarowania terenu moje pytanie brzmi czy na terenie chronionym i w tak małej miejscowość mogą powstać aż trzy takie stacje niemalże obok siebie? nie wspomnę już o szkodliwym promieniowaniu takiej ilości nadajników zastanawiam się również nad zainteresowaniem tą sprawą ekologów czy warto i jest jakaś nadzieja?

aga85241 napisał:
moje grunty stracą na wartości i bezpowrotne prawo do zagospodarowania terenu
Możesz to jakoś uzasadnić bo nie widzę związku ?

Witam chodziło mi o to że obok tej stacji mamy działki które w przyszłości chcielibyśmy przekształcić na budowlane i może kiedyś sprzedać którąś a jeśli będzie tam stała taka wieża to nie sądzę żeby nam się to udało ale moje pytanie brzmi czy na obszarze chronionym mogą stać aż trzy takie stacje w małej miejscowości czy nie ma to żadnego znaczenia? bo myślę ze to jedyna droga walki

Witam,

jestem w podobnej sytuacji. W Rudach Raciborskich też mamy juz dwie wieże, teraz Play chce postawić trzecią w na rogu naszej ulicy. Też uważam, że promieniowanie z trzech wież nie jest bez znaczenia dla nas mieszkańców i szukam możliwości "walki":-) Chciałam zapytać, czy udało Ci się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat? pozdrawiam serdecznie.

Witam, niestety chyba nic nie można zrobić pytałam wszędzie gdzie się dało i każdy mi powiedział że raczej nie ma szans a ostatnio przyszła decyzja na nasze odwołanie to wynika z niej że nie ma żadnego promieniowania i wszystko jest super nic tylko stawiać sobie koło domu śmiech ja już nie mam nadziei nawet w gminie ciemnotę człowiekowi wciskają jak to oni są za mieszkańcami zastanawiam się jeszcze nad ekologami tylko nie wiem czy jest sens ale jakbyś coś wiedziała to bardzo proszę napisz:) pozdrawiam

Ale zdajesz sobie sprawę, że jak przykładasz telefon komórkowy do ucha, to promieniuje ci on na mózg znacznie bardziej, niż stacja bazowa kilkadziesiąt metrów dalej?

Czy wtedy ci to przeszkadza?

Witam to niech każdy koło domu takie coś sobie postawi jako dekoracja ogrodowa jeśli to nie jest szkodliwe ja mam na ten temat inne zdanie i nie tylko ja pozdrawiam wesołych świąt wielkanocnych życzę

Z telefonu mogę korzystac lub nie, rozmawiać długo bądź krótko - to mój wybór, a promieniowanie emitowane przez nadajnik działa niezależnie od mojej woli, bez przerwy, w dzień i w nocy, a szkodliwość promieniowania zależny nie tylko od odległości i energii, lecz także od czasu ekspozycji.
Jeżeli ktoś z Was słyszał o miejscu, gdzie udało się wygrać sprawę lub nie dopuścić do postawienia masztu, bardzo proszę o podanie chociaż nazwy miejscowości.
Najbardziej będę wdzięczna za namiar na dobrego adwokata, specjalizującego się w sprawach budowy masztu telefonii komórkowej. Pozdrawiam!

czy ktoś dzierżawi grunt pod stacje bazowa (wieża 30m)
jaka jest realna kwota za dzierzawe gruntu ? oczywiście inwestor proponuje niską kwotę wyjściową......:D

Zakladajac, ze grunt ten masz w samym centrum warszawy przed palacem kultury to mysle, ze okolo 40 tys zl miesiecznie mozesz krzyknac.

heheh :) i wish :)

niestety mam grunt w przemysłowej części miasta 50km od wawy ......?

Powrót