Budowanie marki w internecie, a komornik.

• Autor wątku Autor wątku Sdfg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sdfg

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Mam dylemat czy można spokojnie budować biznes w internecie, jeśli prawdopodobnie za jakiś czas będzie się miało na karku komornika.

Chciałbym:
- sprzedawać wirtualne usługi oraz wirtualne produkty
- zrobić dwa niezależne od siebie serwisy + plus dodatkowo kilka rzeczy w subdomenach- które będą związane z tymi dwoma e-biznesami
- robić to pod już zarejestrowaną moją firmę

Niestety nie mogę opłacić należności, a chciałbym odbić się finansowo - czy mogę spokojnie budować dwa serwisy nie martwić się, że zostaną zagarnięte przez roszczenia komornika?
Czy może on zabrać dobra internetowe? Czy tylko wejść na konto bankowe?

Dodam że roszczenia są przez moje długi, jako osobę prywatną (fizyczną), nie na firmę.

Pozdrawiam

Zawsze możesz wskazać przedmiot zaspokojenia wierzytelności przez komornika, tzn. wskazać tę cześć majątku z której może się on zaspokoić, a która wystarczy na pokrycie długu.

Cóż serwisów to on raczej nie zabierze :)
Niemniej dochody z nich mogą już zostać zajęte przez komornika - niezależnie od tego jaki to typ długów są to Twoje długi.

Lepszym pomysłem jest wskazać komornikowi jak wspomniałem majątek, z którego ma sie zaspokoić, a serwis prowadzić bez obciążeń.

Dziękuję za odpowiedź.

Czyli hulaj dusza, piekła nie ma. :)
A poważnie: jeśli komuś przypomni się jakaś sytuacja związana z tematem, to proszę o post w tym temacie.

Powrót