Buty trekingowe - wymiana

• Autor wątku Autor wątku shad
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

shad

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam! We wtorek zakupiłem buty trekingowe za cene 399zł. Dziś dopiero miałem okazje w nich dłuższą chwilę pochodzić (oczywiście po pomieszkaniu) i okazały sie zaciasne (nie wiem jak ja mieżyłem to w sklepie :/).

Czy w przypadku gdy odciołem metkę (była przytwierdzona plastikowym 'czymś') mogę prosić sprzedawcę o wymianę na nr. większy? Czy chroni mnie jakaś ustawa, a może jestem zdany na łaskę sprzedającego?
Buty są w takim stanie jak podczas zakupu...

To, czy sprzedawca wymieni buty na wieksze, zależy tylko od jego dobrej woli. Nie mamy tu do czynienia z niezgodnością towaru z umową.
Szkoda, że odciąłeś metkę, ale i tak warto przejść sie do sklepu, może sprzedawca zgodzi się wymienić buty, jeśli nie były używane.

Ale raczej jest to już mało prawdopodobne.. a żadnego takiego prawa nie ma...

Dlaczego mało prawdopodobne? But nie był używany, metke można przepiąć np. od modelu na który by mi wymienił i nie ma probelmu. Wydaje mi się że jeśli sprzedawca podchodzi poważnie do klientów to jest w stanie pojść czasem na rękę. Widomo że wtedy klient będzie zadowolony i napewno przyjdzie znów coś tam kupić, a może i zrobi reklame... No nic, będe musiał poćwiczyć moje zdolności retoryki i się troche powysilać...

Powrót