M
Malutka91
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 52
Razem z partnerem mam kredyt od 11.24 w banku A. Zdecydowaliśmy się go refinansować, bo miał średnie warunki w porównaniu do innych, zdecydowaliśmy się na bank B. Dostaliśmy pozytywną weryfikację, 27.03 kredyt się uruchomił i po weekendzie, 30.03 wpłynął na konto banku A z opisem całkowitej spłaty. Od razu dodam, że kwota kredytu z banku Na jest wyższa niż należność w banku A. Również 30.03 zadzwoniłam do banku A z deklaracja całkowitej spłaty kredytu i prośba o wysłanie zwolnienia z cesji na adres korespondencyjny. Dyspozycja została przyjęta. Pamiętam z aplikacji, że mają 3dni na ew zrealizowanie deklaracji, więc jak nadszedł 4 dzień a kredyt nadal nie był spłacony, zadzwoniłam do Banku A, gdzie się się dowiedziałam, że nie może być spłacony, bo trzeba zapłacić odsetki. Byłam przekonana, że to powinna pokryć kwota z banku B, ale pan podał mi kwotę odsetek, która zapłaciłam z samego rana i dostałam obietnice, że na pewno dzisiaj wszystko zostanie rozliczone. Nie zostało. Finalnie na wieczór pojechałam fizycznie do placówki banku A, gdzie dowiedziałam się, że nie wiedzą o co chodzi, że kwota z banku B powinna pokryć należność, nie wiedzą o co chodzi z odsetkami i mam czekać do wtorku po Świętach (07.04) i przyjechać znowu. Obawiam się, że znowu naliczą nam odsetki (rata schodzi 12go każdego miesiąca). Moje pytanie, bo wydaje mi się, że odsetki, które policzyli powinny być zawarte i ściągnięte z kwoty z refinansowania z banku B? Czyli doliczyli mi dodatkowe odsetki po 30.04 a nie powinni? Czy jest szansa, że odzyskam te nadpłacone odsetki? Co tak naprawdę mogę potem z tym zrobić? Z góry dziękuję za pomoc