Całoroczne zwolnienie z wfu

• Autor wątku Autor wątku Evika70
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Evika70

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!

Chodzę do 3 klasy technikum, mam ukończone 18 lat. Od 4 lat zawsze miałam zwolnienia z lekcji wychowania fizycznego z powodu silnej astmy. Zwolnienie wypisuje mi zawsze ten sam lekarz specjalista (pulmonolog-specjalista chorób płuc). W tym roku napotkałam się z problemem a mianowicie takim,iż nowa dyrektorka szkoły, nie chce mi go uznać. Twierdzi,że skoro przeszłam badania okresowe (takie aby się dostać do technikum na profil informatyka) to mogę również uczestniczyć w zajęciach WF-u. Dodam,że te badania dotyczyły tylko słuchu a nie wydolności płuc itd. Chcę postawić na swoim. Ćwiczyć i narażać swojego zdrowia nie zamierzam, czy jest jakieś prawo, na które mogłabym się powołać w rozmowie z panią dyrektor? Moim zdaniem ona łamie prawo, bo jeśli coś mi się stanie na zajęciach to ona będzie za to odpowiedzialna. Bardzo proszę o pomoc bo to dla mnie niezwykle ważne.

Złóż podanie o zwolnienie z WF i jako załącznik dołącz zaświadczenie lekarskie kopię ksero zostaw sobie, ale niech sekretariat ją poświadczy, że zgodna z oryginałem. Na podanie musi być albo zgoda, a jeżeli nie to odpowiedź na piśmie. Jak odmówi wtedy będziesz się odwoływał.

Powrót