cartrack system kontroli GPS

• Autor wątku Autor wątku siembis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

siembis

Użytkownik
Odpowiedzi
91
Witam posiadam w służbowym samochodzie system gps cartrack. Mam limit na przejazdy służbowe 200 km co powyżej zgdodnie z regulaminem płacę 0,66 gr za km. Za listopad dostałem przekroczenie o 597,5 km i do potrącenia z wypłaty prawie 400 zł. Tymczasem ja nauczony doświadczeniem z poprzednich firm ewidencjonuję moje przejazdy prywatne i wyszło mi 446 km . Nie kwestionuję przekroczenia limitu kilometrów bo je przekroczyłem tylko ich wielkości. I moje pytanie czy istnieje sposób na weryfikację ?

Przecież wyliczenie jest na podstawie danych z systemu, więc zgłoś do pracodawcy chęć weryfikacji i powinien Ci te dane udostępnić.

Dzieki już to zrobiłem i podobno się zgadza . Zgadzają się też moje zapiski. Moje pytanie inaczej postawię czy system ewidencji km gps jest nieomylny i czy mogę mu bezwiednie zaufać że nie ma w tym błędu?

to pytanie nie jest odpowiednie na forum prawne, ale odpisze Ci z doświadczenia, że raczej ten system się nie myli, a nawet jeśli to o 2-5 km w skali 1000km.

System ewidencji gps, jeśli działa poprawnie, jest o wiele bardziej dokładny niż Twoj licznik w samochodzie.

Dziękuję serdecznie pozdrawiam. Mój widocznie nie działał poprawnie gdyż firma uznała moją reklamację.

Powrót