Cena towaru w s. internetowym ustalana przez klienta

• Autor wątku Autor wątku Krzysztof_Pierwszy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Krzysztof_Pierwszy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Szanowni Państwo,

Posiadam sklep internetowy w którym mam dział oferujący przedmioty po równych cenach 100zł. Planuję dodać promocję, że na drugi produkt -30% oraz trzeci produkt -50%.

Tutaj pojawia się problem ponieważ o cenie towaru decyduje kolejność dodania do koszyka co de facto tworzy sytuację gdzie klient sam wybiera Co i ile ma kosztować.

Problemu by nie było gdyby było jasno napisane, że promocja obejmuje tańszy przedmiot ale nie da się tego zrobić ponieważ wszystkie kosztują tyle samo.

Czy w ogóle może być tak że to klient wybiera cenę produktu? Niby prosta rzecz a nie do końca jestem pewien czy to jest zgodne z prawem.

Krzysztof_Pierwszy napisał:
Szanowni Państwo,

Posiadam sklep internetowy w którym mam dział oferujący przedmioty po równych cenach 100zł. Planuję dodać promocję, że na drugi produkt -30% oraz trzeci produkt -50%.

Tutaj pojawia się problem ponieważ o cenie towaru decyduje kolejność dodania do koszyka co de facto tworzy sytuację gdzie klient sam wybiera Co i ile ma kosztować.

Problemu by nie było gdyby było jasno napisane, że promocja obejmuje tańszy przedmiot ale nie da się tego zrobić ponieważ wszystkie kosztują tyle samo.

Czy w ogóle może być tak że to klient wybiera cenę produktu? Niby prosta rzecz a nie do końca jestem pewien czy to jest zgodne z prawem.

niestety nie jest to zgodne z regulaminem,ponieważ wszystkie przedmioty, .urządzenia mają kosztować 100zł

Równa cena przedmiotów dotyczy tylko jednego działu. Promocja 30% 50% dotyczy właśnie tego działu.
W regulaminie sklepu mam zapis że będę prowadził konkursy i akcje promocyjne więc ceny mogą się zmieniać. Do każdej promocji załączam regulamin i właśnie podczas jego konstruowania nabrałem wątpliwości.

the_tree, czy Tobie chodzi o to, że nie mogę prowadzić takich promocji w dziale nazwanym "wszystko po 100zł", ponieważ jak sama nazwa wskazuje ceny mają się kształtować własnie na takim poziomie i żadnym innym?

the_tree, czy Tobie chodzi o to, że nie mogę prowadzić takich promocji w dziale nazwanym "wszystko po 100zł", ponieważ jak sama nazwa wskazuje ceny mają się kształtować własnie na takim poziomie i żadnym innym?
Według regulqminum sklepu , tak jest to nieshodhe.

I po drugie: marketingowo w taki sposob niszczysz cały swój genialny pomysł, wiec caly biznes nie ma sensu.

To wypadało by napisać taką funkcjonalność która sama odlicza od najtańszego produktu dany procent a nie kolejnościowo...

Powrót