Centrum Likwidacji Szkód, odwołanie od decyzji Policji

• Autor wątku Autor wątku marqs24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marqs24

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Dnia 15 września 2008 uczestniczyłem w kolizji drogowej, w której brało udział 4 auta. Ja byłem pierwszy auto nr , czyli auto nr 2 najechało na mnie, auto nr 3 na auto nr 2 i auto nr 4 najechało na auto nr 3. Policja na miejscu zdażenia orzekła sprawcę auto nr 4. Oczywiście zaraz po kolizji zgłosiłem do TU Allianz szkodę. Po dwóch dniach dotarł do mnie rzeczoznawca, który stwierdził szkodę całkowitą. Po 30 dniach dostałem pismo z Centrum Likwidacji Szkód, że kierowca auta nr 4 odwołał się od decyzji Policji i twierdzi że sprawcą było auto nr 3 oraz że wyznaczono rozprawę na 19 listopada. 15 stycznia mija 4 miesiące i do tej pory nie mam wypłaconych pieniędzy za moją szkodę, a dzwoniąc do TU Allianz jestem informowany że jeszcze nie mają wyroku sądu, a nawet jeden Pan mi powiedział że on nawet nie jest pewny czy rozprawa się odbyła. Proszę mi poradzić co mam zrobić z tym fantem. Jak mam się domagać mojego odszkodowania. Pozdrawiam

Witam!
Aby pobrać podwójną składkę to szybko znajdą paragraf.!!!

Aby nie wypłacić odszkodowania to też znajdą paragraf.!!!!
Na nich nie ma silnych, bo ubezpieczenie jest obowiązkowe i zapłacic trzeba, a ty człowieku czekaj na odszkodowanie i jeszcze płać za ten okres ubezpieczenie, bo tak przewiduje ustawa. W tym kraju mógłby się ktoś za to wziąść.
Pozdrawiam i życzę powodzenia

Bez wyroku sądu pieniędzy nie wypłacą, takie są niestety polskie realia. Z jednej strony nie mają do tego prawa, z drugiej nie ma sposobu na tego typu zachowanie (poza sądzeniem się z nimi oczywiście).

Witam ponownie. Jest przełom w mojej sprawie.
Dostałem pieniążki na konto, ale oczywiście bez odsetek ustawowych, a najlepsze jest to że nawet nie dostałem od nich żadnego pisma

Powrót