Cesja domeny - Jak i czy mogę?

• Autor wątku Autor wątku larguss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

larguss

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam. Zacznę od tego ze mam 16lat. W ostatnim czasie zakupiłem 3 domeny w hekko. Jednak w krótkim czasie stwierdziłem ze jedna z nich jest mi zupełnie nie potrzebna. Chciałbym ją sprzedać. W związku z tym mam kilka pytań.

1. Czy jako osoba niepełnoletnia mogę?
2. Jak mogę to zrobić, bo rozumiem ze Cesja raczej odpada?

Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Jeżeli kupując domeny i je sprzedając Twoi rodzice nie mają nic przeciwko - to możesz to zrobić. Ograniczenia cesji mogą się pojawić w zależności od firmy hostingowej i sposobu zakupu domeny (promocje często wiążą się z koniecznością opłaty przedłużenia domeny, jeżeli chce się otrzymać klucz authinfo potrzebny, do wydelegowania domeny poza firmę hostingową - cesja między użytkownikami jednej firmy nie powinna posiadać takich ograniczeń).

Cesja domeny - hekko.pl

Pozdrawiam :cool:

Przy kupnie moi rodzice nic nie wiedzieli (teraz już wiedzą). A jeśli odbywało by się to przez cesję to co? Rodzice by ją podpisywali?

Czyli najlepiej było by gdyby kupujący też miał konto w hekko?

Ty nie możesz zawierać umów kupna/sprzedaży na domeny (nie jest co czynność codzienna) i dlatego potrzebujesz zgody prawnych opiekunów. Nie wiem jak jest w hekko, ale w większości firm przeniesienie domeny wewnątrz (między użytkownikami) jest uproszczona w procedurach.

Pozdrawiam :cool:

Powrót