Cesja wierzytelności przy chwilówkach

• Autor wątku Autor wątku Anavrin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anavrin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam państwa jakiś czas temu popełniłam pewien "błąd" chciałam pomóc pewnej osobie finansowo , wzięłam 2 pozyczki chwilówki (vivus i netcredit) na kwotę okolo 6 tys. Przez korona wirusa, oraz sytuacje na rynku pracy , ta osoba niestety nie moze spłacić mi tego zadłużenia. Niestety za jakis czas chwilówki zaczną sie dopominać. I tu moje pytanie czy mozliwe jest przeniesienie tej wierzytelnosci ze mnie na tą osobę? Jeśli tak to jak może wyglądać wzór pisma. Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Jeżeli zgadzą się pożyczkodawcy to tak.
Ale się nie zgodzą i Ty będziesz musiała to spłacić.

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

Skad pewność, ze sie nie zgodzą?

Jaki mają interes aby się zgodzić?
Ty wzięłaś to Ty spłacasz.
Najlepsze rozwiązanie to niech ta osoba weźmie chwilówki lub kredyt i spłaci Twoje zoobowiązania.

Ta osoba jest już w biku , niestety nie dostanie żadnych pożyczek ani kredytu :/

To jaki interes by miały te firmy aby przepisać zadłużenie na tą osobę.
Moim zdaniem bez szans, musisz spłacić to co wzięłaś.

Poprostu pytam czy jest taka możliwość. Rozumiem iż jest lecz szanse na to są marne. Nie stac mnie na jednorazową spłatę tak duzego zobowiązania. Dziekuje za odpowiedź

Postaw się roli pożyczkodawcy. Masz osobę która pożyczyła od firmy pieniądze i wydaje się że jest wypłacalna lub przepisać tą pożyczkę na osobę która widnieje w Biku i jest niewypłacalna. Jak myślisz, jaka jest szansa że pożyczkodawca wybierze tą gorszą opcję? Marne szanse to bardzo optymistyczna wersja. A czy ta osoba zgodziła by się na takie rozwiązanie?

Powrót