chce dac komornika mojemu ex za spoznienie w alimentach

• Autor wątku Autor wątku sylwunia.itka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sylwunia.itka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,mam pytanie odnosnie komornika i tego jak to sie zalatwia.
Pytanie nr.1Otoz mieszkam na stale w Niemczech,ojciec mojego 13 letniego dziecka w Polsce.W wyroku sadu alimenty ma placic do 15-ego i oczywiscie sie spoznia.
Gdzie powinnam isc do komornika w miejscu meldunku ojca dziecka,czy w Niemczech czy moze zameldowac sie u tesciow w Polsce i moge to zrobic w Polsce ale w innym miescie niz mieszka ojciec dziecka.Gdzie wowczas mam sie zgolsic do sadu czy szukam sobie sama komornika.Jak to wyglada?Jakie powinnam miec dokumenty ze soba?
Pytanie numer 2. Powiadomilam ostatnio ex o zmianie Banku,nie bylo to powiadomienie pisemne tylko przez internet ale aby miec pewnosc ze dostal te wiadomosc ,prosilam jego sasiadke by mu przekazala nowy numer konta,mam oczywiscie meila mojego i jej odpowiedz rowniez droga meilowa ze rozmawiala z nim i przekazala mu nowy numer mojego konta,czy to jest wystarczajace?

sylwunia.itka napisał:
Pytanie nr.1Otoz mieszkam na stale w Niemczech,ojciec mojego 13 letniego dziecka w Polsce.W wyroku sadu alimenty ma placic do 15-ego i oczywiscie sie spoznia.

ale płaci, czemu chcesz utrudnić życie ex?

komornik chyba do mnie do mieszkania w Niemczech nie przyjedzie.Czemu Pan pisze ze to porazka

bo on tez nam bardzo utrudnia,nie bede pisac co robi,bylam cierpliwa 5 lat i wystarczy,wiecej glupia nie bede i bede utrudniac mu jak i on mnie.
Poza tym to nie jest odp na moje pytanie.Pytanie dotyczylo spraw organizacyjnych,co i jak sie to robi.Moje koszty na dziecko to miesieczmie 600 euro a jego 450 zl,i do tego nie placi w terminie,a corka choruje .

1. Komornik według miejsca zamieszkania dłużnika.
2. Informację o zmianie nr konta wyślij listem poleconym za potwierdzeniem odbioru.

Powrót