Chce nabyć prawa opiekuńcze nad moim Ojcem

• Autor wątku Autor wątku gacerxd
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gacerxd

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Z Grubsza opowiem sytuację. Mój Ojciec(Niemiec) od dłuższego czasu jest w domu starców, prawa posiada do niego tylko jego "była dziewczyna" Niemka ( żadne małżeństwo). Z moją mamą był od 18 lat póki nie zniknął jak się okazało to jego ex zamknęła go w domu starców i nawet nie dowiedziałem się od tej kobiety o tym, musiałem latać po urzędach i go szukać. Jak go znalazłem pierwsza wizyta, spotkanie jego ex i jedyne co usłyszałem od tej Pani "wynocha" .... Nie zbyt miła Kobieta bez szacunku i kultury. Jak próbowałem się dogadać to usprawiedliwila swoje zachowanie tym że nie odwiedzałem swojego Ojca. Ten tekst zawalił mnie z nóg, powiedziałem że to ona powinna dać mi jego adres skoro to ona go zamknęła i wtedy bym nie latał po urzędach szukać gdzie może być. Ale pomijać to odrazu zacząłem współpracę z Panią Adwokat o prawa do Ojca, ze względu że zabrania mi kontakt z moim własnym Ojcem przez krótki moment przeniosła go i musiałem znów szukać... Na szczeście Pani Adwokat znalazła Adres i załatwiła widzenia z Ojcem z sądu, na papierze wyraźnie pisze że mam prawo się widywać kiedy tylko będę chciał ponieważ jestem synem. Ale niestety Ojca Ex nie daje za wygraną i ciągle mi mydli oczy a Pani Adwokat choć mówię jej od pół roku by się starała o prawa dla mnie, to jedyne co słyszę "już to robię " A nic w tym kierunku nie robi. Myślę o zmianie Adwokata i mam pytanie czy faktycznie mam szansę dostać prawo opiekuńcze nad Ojcem? słyszałem że jak nie mówię dobrze po niemiecku to nie mogę nim zostać może ma to sens ale mój Ojciec też umie troche po polsku ogólnie nie mam trudności z porozumieniem się z Ojcem, więc jakie mam szansę na zostanie prawnym opiekunem,bo widzę stan mojego ojca i się pogarsza sądzę że to wina tabletek moja mama pracuje w takich domach i się zna na tym i wie jak łatwo człowieka tam wykończyć boję się że mogę pewnego Dnia już go nie zastać...( nie na pisze tego słowa) Proszę o wszelką pomoc może o namiary do adwokata który by mi pomógł a nie zwlekał z czasem, jestem z Berlina.
Z Góry dziękuje

Ostatnia edycja:
Powrót