Chcę żyć w Anglii mam 17 lat i jestem w ciąży.

• Autor wątku Autor wątku BKolodziejczak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
B

BKolodziejczak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
Mam dosyć ciężką sytuację..
więc zacznijmy od początku
Mam 17 lat (w grudniu 18)
Jestem w rodzinie zastępczej (jako że tata umarl 2 lata temu zostałam z macochą, mama żyje i niema ograniczonych praw nade mną)
Jestem w 20 tyg ciąży..
Zdecydowaliśmy się z narzeczonym ułożyć sobie życie w Anglii (wyjechal 2 tyg temu, ma pracę, posiada tam rodzinę, mamy gdzie mieszkać on ma 20 lat)
Wszystko było by w pożądku, ale tu zaczynają się schody.
Jakiś czas temu okazało się, że mam nakaz od lekarza abym była pod czyjąś opieką 24 h na dobę, a Źże macocha pracuje to pod swoje skrzydła wziął mnie starszy brat z bratową (mają 2 dzieci i moją młodszą siostrę w rodzinie zastępczej.) Cała sprawa mojego pobytu u brata miała być załatwiona między bratem a macochą, a ja w sierpniu miałam spokojnie wyjechać, jednak mojej macosze coś odbiło i postanowiła pójść do opieki spolecznej i powiedzieć o tym że przebywam u brata, prawdopodobnie zrzec się również opieki nade mną..
Teraz pytanie: jak to zrobić, żeby wyjechać do sierpnia i zrobić to całkowicie legalnie nie robiąc nikomu przy tym problemów?
Dodam jeszcze że moją bratową nastraszyła jakaś znajoma że jak wyjadę to ściągnie mnie interpol a jej zabiorą dzieciaki.. WRĘCZ BŁAGAM O POMOC TO BARDZO WAŻNE.
CZY ROZWIĄZANIEM W TEJ SPRAWIE BYŁO BY WZIĘCIE ŚLUBU CYWILNEGO Z NARZECZONYM ZA ZGODĄ MOJEJ MAMY?

Niech Twoj facet kupi Ci bilet, urodzic mozesz w UK. Na benefity raczej nie licz (przynajmniej na poczatku), no chyba ze na child benefit (tygodniowy dodatek na dziecko) ktory nalezy sie kazdemu. Pracy raczej tez nie bedziesz mogla podjac, w UK mozna pracowac od 16 roku zycia jednak wielu pracodawcow nie chce zatrudniac ludzi ponizej 18 gdyz musieli by placic wyzsze ubezpieczenie. Nie wiem kto opowiada takie bzdury o interpolu, na 100% w UK prawnie nic Ci nie grozi, nie znam za bardzo prawa w PL, jednak z tego co piszesz, w grudniu bedziesz miala 18 lat wiec to juz calkiem niedlugo, wiec raczej zaden urzad w PL nie zdazy tego zalatwic do tego czasu. Pozdrawiam i powodzenia!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót