chcem wrocic do polski

• Autor wątku Autor wątku Patrycja26046
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Patrycja26046

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
witam jestem po slubie z niemcem 4 miesiace.Zaraz po slubie wszystko sie zmienilo.Teraz chcialabym wyjechac do polski jak najszybciej ale boje sie ze jak zloze tutaj pozew o rozwod i wyjade to bede musiala pokryc wszystkie koszty zwiazane z rozwodem.Nie wiem co mam robic.Chcialabym wynajac adwokata zeby mnie reprezentowal jak ja bede w polsce ale nie wiem czy bede musiala za niego zaplacic jak wyjade do polski,Prosze o pomoc to moj e-meil patrycja26046@wp.pl dziekuje z gory zakazda informacje

Slyszalam rowniez ze jak wyjade do polski to automatycznie wlaczy mi sie separacja i jak udukumentuje ze nie mieszkam z mezem przez rok razem to po 3 latach dostane rozwod bez problemow tylko nie wiem czy jest to prawda

proponuje poczytac posty ze slowem "rozwod" w tytule, wiekszosc odpowiedzi na pani pytania jest tam juz zawarta

czytalam i duzo sie dowiedzialam martwi mnie tylko to czy jak wroce do Polski to bede musiala zaplacic za rozwod i adwokata?nie mam az tyle pieniedzy.I czy musze tutaj przebywac na czas seperacji

Powrót