A
Anna01
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Mój nieletni syn odziedziczył po ojcu ziemię wraz z zapisem hipotecznym. Ojciec mojego syna za życia podżyrował ziemię dla siostrzeńca. Wystąpiłam do sądu nieletnich o sprzedaż części ziemie żeby spłacić dług owego siostrzeńca. Dostałam pozwolenie. Podpisałam umowę z biurem nieruchomości o sprzedaż łąki. Zawiadomiłam o tym bank. Bank poinformował, że w przypadku nie dokonania sprzedaży przedmiotowej nieruchomości w terminie 2 tygodni, czego jeszcze nie zrobiłam - zostanie wszczęte postępowanie mające na celu sprzedaż nieruchomości po przez egzekucje komorniczą.
1. Czy komornik ma prawo sprzedać ziemie, na którą sąd nieletnich pozwolił mi na jej sprzedaż.
2. Czy będę mogła później od pożyczkobiorcy upomnieć się zwrot w postaci odszkodowania kwoty równej wartości ziemi, jeśli komornik sprzeda ja po niższej cenie plus koszty egzekucyjne.
Z góry dziękuje i proszę o szybką odpowiedź.
1. Czy komornik ma prawo sprzedać ziemie, na którą sąd nieletnich pozwolił mi na jej sprzedaż.
2. Czy będę mogła później od pożyczkobiorcy upomnieć się zwrot w postaci odszkodowania kwoty równej wartości ziemi, jeśli komornik sprzeda ja po niższej cenie plus koszty egzekucyjne.
Z góry dziękuje i proszę o szybką odpowiedź.