M
marek19999990
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 79
Witam serdecznie. Chciałbym się poradzić od osoby kompetentnej jak to jest naprawdę z wypłatami stypendium za czas niezdolności do pracy. Czytam dużo opinii i nie wiem naprawdę w co wierzyć. Niby przysługuje stypendium w całości za udokumentowaną nieobecność ( ZUS ZLA ) , inni piszą , że otrzymali 80 % tej kwoty a jeszcze inni , że otrzymali za miesiąc nieobecności na stażu ( ZUS ZLA ) jak za 7 przepracowanych dni...
!?! Jak to wygląda faktycznie teraz w 2015 roku ?
Staż sam załatwiłem ( wniosek imienny ), ( EFS 997,40 brutto=netto ). Pracuję od 01.04.2015 ( w całości przepracowane ) termin do wypłaty za kwiecień to 21.05 (nie wiem dlaczego tak odległy..) , w maju także przepracowane ( poza wolnymi dniami ustawowymi ), dzisiaj 12.05, dzień wolny i dostałem niezdolność na miesiąc czasu z powodu wykrycia choroby serca ( konieczność badań itp ). Jakiego stypendium spodziewać się w Czerwcu za miesiąc Maj ? Proszę o odpowiedź adekwatną do pytania.
Pozdrawiam
Staż sam załatwiłem ( wniosek imienny ), ( EFS 997,40 brutto=netto ). Pracuję od 01.04.2015 ( w całości przepracowane ) termin do wypłaty za kwiecień to 21.05 (nie wiem dlaczego tak odległy..) , w maju także przepracowane ( poza wolnymi dniami ustawowymi ), dzisiaj 12.05, dzień wolny i dostałem niezdolność na miesiąc czasu z powodu wykrycia choroby serca ( konieczność badań itp ). Jakiego stypendium spodziewać się w Czerwcu za miesiąc Maj ? Proszę o odpowiedź adekwatną do pytania.
Pozdrawiam