Chrzciny!!!

• Autor wątku Autor wątku KalinkaBadzio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KalinkaBadzio

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Moj narzeczony na razie jest na sankcji niby do 10 lutego ale mozliwe ze dostanie dalej wyrok...Czy w takim przypadku mozna starac sie na poczatku jego kary o to aby byl chociaz w kosciele na chrzcie swojego dziecka??Maly ma przyjsc na swiat 17 lutego...Jest jakas szansa??I do kogo musialabym sie udac??

Jeśli dostanie już wyrok i zacznie odbywać karę w zakładzie karnym to jest możliwość uzyskania przepustki losowej.

Mój mąż dostał 3 dni przepustki losowej na chrzest naszej córki.Dodam tylko,że był wtedy w zakładzie półotwartym.

a to on musi z takim wnioskiem sam wystapic czy ja musze napisac prosbe do prokuratora??

Na sankcji nie ma cienia szansy na przepustkę.Pozostaje Wam czekać aż dostanie wyrok i wtedy możecie pisać prośbę o udzielenie przepustki losowej do dyrektora.Będzie Wam potrzebne zaświadczenie z kościoła o chrzcie.

sankcja? wyrok? co to w końcu jest? - w przypadku tymczasowego aresztowania zdarza się,że na pogrzeb rodzica nie otrzymuje się przepustki ( no chyba,że w asyście Policji)

[cytat:1rveuli4]
Moj narzeczony na razie jest na sankcji niby do 10 lutego ale mozliwe ze dostanie dalej wyrok.
[/cytat:1rveuli4]

Więc narazie nie ma sensu starać się o przepustkę...Po wyroku jak najbardziej...A jaki wyrok grozi narzeczonemu? Bo to też ma znaczenie...

grozi mu od 3 do 10 lat...ale mimo tego ze to bedzie poczatek jego wyroku to mozliwe ze dostanie ta przepustke na chrzest??

Nie wiadomo....nikt nie jest prorokiem i nie odpowie Ci na to pytanie.Próbować zawsze warto.Nam się udało więc Wam być może też się uda :ok:

Mam taka nadzieje...bo bardzo ciezko mi teraz samej

Kalinko nam też się udało dostać na chrzest synka przepustke losowa na 3 dni ale mój mąż już był po wyroku... ale próbować zawsze można.

Witam !!
Z tego co wiem jeżeli on otrzyma wyrok poniżej 2 lat , to jest bardzo duże prawdopodobieństwo , że sąd uchyli mu areszt i pozostanie na wolności do chwili uprawomocnienia się wyroku ,czyli jeżeli założy apelację to może to potrwać parę miesięcy . Z takim wnioskiem o uchylenie aresztu musi wystąpić na końcu rozprawy .

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Powrót