Ciągłe reklamacje telefonu komórkowego

• Autor wątku Autor wątku martam23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

martam23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam !!
mam mały problem z telefonem komórkowym (motorola v3)
W zeszlym roku w październiku zakupilam w sieci plus gsm telefon komórkowy w mixie
do dnia dzisiejszego telefon byl w naprawie 4raz z czego 2 razy w karcie gwarancyjnej serwis wpisal brak usterki mimo ze telefon mial awarie i naprawy dokonano. Dwukrotnie naprawiany mialam głosnik i dwie reklamacje na wyswietlacz. Ostatnia reklamacje zgłosilam zaledwie 2tyg temu telefon odebralam z naprawy 2dni temu.. został naprawiony lecz w karcie gwarancyjnej dokonano wpisu brak usterki, dlaczego doskonale wiem poniewaz nalezy mi sie juz nowy aparat.. w kazdym razie telefon ktory odebralam znow ma usterke tym razem cos nie gra z klawiatura..przyciski migaja i samoczynnie wlaczaja sie niektore opcje np. internet lub przełącza sie profil dzwonka głównie w momencie pisania sms.. Wiem ze mozna dokonac ekspertyzy lecz doczytalam ze moga mnie oskarzyc o to ze rzeczoznawca nie był wiarygodny.. Jaka jest mozliwosc wyjscia z tej sytuacji! potrzebuje pilnie pomocy gdyz telefon jest w tej chwili uszkodzony i musze go naprawic albo dajac do reklamacji po raz piaty i kolejny raz zostane oszukana albo inna droga!!!!!! z góry dziekuje za jakiekolwiek porady.
pozdrawiam

Możesz spróbować takiego manewru: poprosić w salonie o wyłączenie funkcji, która powoduje takie "efekty". Powinni chyba znać obsługę, a jesli nie będą w stanie i odeślą Cię do serwisu, poproś o to na piśmie.
Nie wiem na ile taka taktyka się sprawdzi za pierwszym razem, być może trzeba będzie coś zmodyfikować - ale rzuci światło na sposób gry przeciwnika.

Powrót