Ciąża na stażu

• Autor wątku Autor wątku Bella2201
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bella2201

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam ! Mam pytanie ;)
Chodzi o to ze jestem w 20 tygodniu ciazy czyli w polowie, a chcialabym isc na staz jest to sklep z uzywana odzieza pracowalabym na stanowisku sprzedawca. Ciaza rozwija sie prawidolowo i nie widac przeciwskazan do pracy, oczywiscie pojscie na L4 czy inne zwolnienia nie wchodzi w gre, chce normlaniei pracowac dopoki bede mogla ;) a wiec moje pytanie brzmi czy bedac w 20tyg ciazy moge isc od teraz na staz ? Jesli zloze wniosek teraz staz dostane od 01.02.2014. wiec staz bede miala do 31.07.2014, ale termin porodu mam na 26.05.2014 czy bedzie to jakis problem i co potem ? mozna zawiesic jakos staz czy cos ? ;) Prosze o pomoc gdyz kochane panie w urzedach rozkladaja rece i sa bardzo "przyjemne" :p

czy bedac w 20tyg ciazy moge isc od teraz na staz ?
Jeśli lekarz medycyny pracy wyda zaświadczenie o zdolności do podjęcia stażu to tak.
czy bedzie to jakis problem i co potem ?
Jeśli przez dłuższy okres nie będziesz realizować stażu może on zostać przerwany z urzędu bądź na wniosek organizatora. Poczytaj ten wątek http://forumprawne.org/prawo-pracy/441937-staz-z-urzedu-pracy.html
mozna zawiesic jakos staz czy cos ?
Nie można. Jak już wyżej napisałam osobom, które nie uczęszczają na staż jest on przerywany.

Poszukaj podobnych tematów na forum. Temat był nie raz omawiany.

Powrót