ciąża stażystki w odniesieniu do prawa pracy

• Autor wątku Autor wątku blondynaaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

blondynaaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
w trakcie odbywania stażu (tj.od początku września do początku marca) zaszłam w ciążę i obecnie jestem w piątym miesiącu , staż mam ukończony ale w UP dowiedziałam się że mój pracodawca zobowiązał się do dalszego mnie zatrudnienia po ukończeniu stażu ale jest to nie możliwe gdyż jestem już po 5 miesiącu ciąży i nie wiem co mam w tej sytuacji zrobić? Bo z tego co mi powiedzieli w UP jeśli sama zrezygnuje z dalszej pracy to wtedy zostanę usunięta z UP na 3 miesiące, czy tak może być? i czy da mi jakąś korzyść zanoszenie do UP zwolnienia lekarskiego do końca ciąży?

nic nie pękaj nie zwalniaj się do końca ciąży pracodawca nie ma prawa ci odmówić zatrudnienia nawet gdybyś do dnia porodu była na zwolnieniu urząd pracy chce bys się zwolniła bo pozbawisz się prawa do zasiłku nie dawaj im satysfakcji jak sie zwolnisz stracisz też ubezpieczenie i może być tak że za poród będziesz musiała zaplacić

Ostatnia edycja:
ale jaką korzyść będę miała z zanoszenia zwolnienia lekarskiego do UP?

ubezpieczenie jesteś zarejestrowana up płaci za ciebie ubezpieczenie a gdy nir będziesz mieć ubezpieczenia możesz płacić za szpital przy porodzie

blondynaaa napisał:
pracodawca zobowiązał się do dalszego mnie zatrudnienia po ukończeniu stażu ale jest to nie możliwe gdyż jestem już po 5 miesiącu ciąży
Bycie w ciąży nie przeszkadza w podjęciu zatrudnienia.

Powrót