M
monia1982
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam serdecznie wszystkich.Mam nadzieje ze tutaj uda mi się czegokolwiek dowiedzieć co mam robić.Mianowicie jestem w ciąży poprzednie dziecko straciłam w 22 tygodniu przez zaniedbania lekarzy.Powinnam być na zwolnieniu bo ciążę miałam zagrożona ale niestety opieka jest tutaj niezbyt fachowa (moim zdaniem) wiec zostało to za pózno zauważone.Mam wiele znajomych w ciąży lub już po jej zakończeniu ale żadna ze znajomych nie ma tego problemu co ja.
W angielskim prawie urlop macierzyński zacząć się może nie wcześniej niż 11 tygodni przed terminem porodu.Ostatnio słyszałam ze prawdopodobnie bedę mogła go zacząć od 26 tygodnia ale tego tez nie jestem jeszcze pewna.Chciałabym się dowiedzieć czy jest możliwość wcześniejszego pójścia na zwolnienie nie tracąc żadnych przywilejów jakie mi się należą( pracuje na full time od 3 lat).
W angielskim prawie urlop macierzyński zacząć się może nie wcześniej niż 11 tygodni przed terminem porodu.Ostatnio słyszałam ze prawdopodobnie bedę mogła go zacząć od 26 tygodnia ale tego tez nie jestem jeszcze pewna.Chciałabym się dowiedzieć czy jest możliwość wcześniejszego pójścia na zwolnienie nie tracąc żadnych przywilejów jakie mi się należą( pracuje na full time od 3 lat).