co dalej robić pomóżcie!!!

• Autor wątku Autor wątku SMIALEK77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SMIALEK77

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
WITAM WSZYSTKICH. Mam problem otóż kilka miesięcy temu kupiłem auto w berlinie od osoby prywatnej, samochód był zameldowany i ubezpieczony , taki niemiec mi sprzedał. Niedawno wracałem do polski i miałem kontrole policji i okazało się że auto nie ma ubezpieczenia , ręce mi opadły bo myślałem , że zaraz mnie będą holowali. Policja dała mi dwa warianty pierwszy to taki co bym po kolege z lawetą zadzwonił , a drugi to , że czekam do rana i taksówką jade po tablice z żółtym paskiem . Wybałem tablice pan policjant zabrał mi mały brieff i zrobił ksero i z tym kserem pojechałem po tablice , kupiłem tablice i wróciłem do domu. Teraz chciałbym zarejstrować samochód ale nie mam małego brieffu, dzwoniłem na policje powiedziano mi , że mały brieff wysłali do wydziału w Berlinie. Teraz nasówa się pytanie jak mam odzyskać ten papier i czy jakieś koszty dojdą za brak tego ubezpieczenia. Mandatu żadnego nie dostałem i gdzie szukać tego wydziału. Pozdrawiam

Sprzedawca pojazdu powinien odebrac w wydziale komunikacji w Berlinie gdzie go rejestrował będziesz potrzebował jeszcze wymeldowanie pojazdu.

Powrót