Co dalej?

• Autor wątku Autor wątku morphinestar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

morphinestar

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Otrzymałam zawiadomienie o wszczęciu egzekucji wraz z odpisem Wyroku - o rozprawie sądowej na której zapadł wyrok nie wiedziałam z uwagi na zmianę adresu siedziby firmy o czym poinformowałam firmę z którą mam sprawę. Od Wyroku nie mogłam się odwołać bo o sprawie kompletnie nie miałam pojęcia. Złożyłam zażalenie na postanowienie nadania Wyrokowi w Imieniu Rzeczypospolitej Polskiej klauzuli wykonalności oraz Wniosek o zawieszenie postępowania egzekucyjnego, później Wniosek o dostarczenie wyroku z uzasadnieniem i przywrócenie terminu do wniesienia apelacji. Na wniosek wierzyciela (tamta firma) postępowanie egzekucyjne zostało umorzone. Po kilku miesiącach w dniu dzisiejszym przychodzi do firmy miejscowy komornik w tej samej sprawie - co w tej sytuacji? Czy ma prawo wszcząć egzekucję w sytuacji kiedy złożyłam stosowne pisma do Sądu? Nadmienię że z Sądu w ostatnim tygodniu otrzymałam dopiero pismo w sprawie uzupełnienia braków formalnych w sprawie złożenia zażalenia - wniosek o dostarczenie wyroku z uzasadnieniem i przywrócenie terminu do wniesienia apelacji - cisza.

Powrót