Co grozi?

• Autor wątku Autor wątku Olka.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Olka.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!
Mam 15 lat, korzystałam z portalu Zapytaj.com.pl. Któregoś dnia nudziło mi się i zadawałam różne głupie pytania, nie były one przesłane do nikogo tylko tak dla żartów.Kilka osób mnie zgłosiło za te bezsensowne pytania.W końcu konto mi zablokowano, dziś postanowiłam sobie założyć nowe i znowu porobić sobie żarty.Też nie były one aż tak drastyczne pisałam tam np. że Bieber to baba itp.Też przeklinałam tam ale te bluzgi nie były przesłane do nikogo, wręcz inni użytkownicy mnie to tego prowokowali.
W końcu znów zablokowano mi konto, ale gdy mnie wywaliło z tej strony to wyskoczyło takie coś :

Z powodu niezgodnego z regulaminem użytkowania serwisu Zapytaj.com.pl podejmujemy wobec Ciebie odpowiednie kroki - zgodnie z regulaminem. Będą one niestety przykre dla Ciebie lub dla Twoich rodziców lub opiekunów

Sprawa została zgłoszona policji oraz Computer Emergency Response Team u Twojego providera Internetu. Prawdopodobnie zakończy się sprawą w sądzie.

Wszystkie Twoje ruchy w obrębie serwisu są rejestrowane i zostaną wykorzystane jako materiał dowodowy.

Przykro nam, że w taki sposób musisz odpowiedzieć za swoją bezmyślność, ale nie mamy wyjścia. W Internecie nie jesteś anonimowy - to tylko złudzenie.

A gdy sprawdzałam czy coś przyszło na e-maila na którym zakładałam te konta nic nie było.Wiem że mogą mieć moje IP ale by chyba jakoś wcześniej powiadomili na e-mailu czy coś.Teraz w ogóle nie mogę włazić na tą stronę bo wyskakuje ta wiadomość.
Dodam jeszcze że w regulaminie strony nie było nic o zgłoszeniu na policje, tylko że dostaje się dożywotniego bana.

Co za to grozi, kiedy podejmą działanie, czy grozi więzienie moim rodzicom?

Naruszenie regulaminu forum nie jest podstawą do zgłaszania sprawy na policję:)

Jak im się będzie chciało to coś wykombinują.

Temat zamknięty, blokadę usunięto i mam nadzieje że nic mi nie grozi.
Dzięki za odpowiedzi.:)

Powrót