M
Mallgorzata
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 19
Witam Wszystkich i proszę o pomoc
w maju zmarł mój mąż,który pozostawił sporządzony testament u notariusza.Testament jest z wydziedziczeniem jego matki,która od narodzin męża nie interesowała się nim.Wszystko zostało spisane przed notariuszem.Mąż był całkowicie sprawny fizycznie i umysłowo.Zaznaczę,że nie mieliśmy dzieci i mąż był jedynakiem.W obecnej chwili odbyła się 2 rozprawa w sądzie.Teściowa próbuje podważyć testament,mówiąc że gdyby jej syn nie napisał tego testamentu,to jak by był chory to ja bym się nim nie zajeła:-x.Nadmienię,że od 20 lat nigdy u nas nie była i cały czas próbowała nas ze sobą zkłócić bez skutku.Przed sądem zeznała notariusz,która sporządziła testament,oraz ciocia mojego męża(a rodzona siostra mojej teściowej ) Obie panie mają skończone 80 lat. A po rozprawie usłyszałam,że to ja mam udowodnić,ŻE TESTAMENT NIE ZOSTAŁ SPISANY POD PRESJĄ
Ostatnia wola mojego męża jest nic nie warta?Bardzo przeżywam śmierć męża,jestem na silnych proszkach,w sądzie nie potrafię sobie poradzić
.A tu się okazuje,że w tak trudnychdla mnie chwilach muszę udowadniać przed Sądem,że mój mąż taką miał wolę? To po co chodzić do notariuszy po co spisywać to wszystko skoro jest to nic nie warte? Pomocy