Co jeszcze mozna zrobic na gruncie krajowym po wyroku NSA

• Autor wątku Autor wątku praworzadny
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
P

praworzadny

Stały bywalec
Odpowiedzi
541
NSA wydal orzeczenie. W/g mojego rozeznania podtrzymal orzeczenie WSA ktore sie opieralo na blednej wykladni prawa. Co w takim przypadku mozna jeszcze zrobic aby to orzeczenie podwazyc?

Lobbować za wprowadzeniem do ustawy skargi o stwierdzenie niezgodności z prawem prawomocnego orzeczenia

Korab napisał:
Lobbować za wprowadzeniem do ustawy skargi o stwierdzenie niezgodności z prawem prawomocnego orzeczenia

Korab, a Tobie sie wydaje, ze takich orzeczen polskie sady nie wydaja? Oj, to jestes daleko od rzeczywistosci.

To orzeczenie NSA jest prawomocne z mocy prawa?

Mnie się tylko wydaje, że rzeczywistość po prostu cię przerosła.

Korab napisał:
Mnie się tylko wydaje, że rzeczywistość po prostu cię przerosła.

Rzeczywistosc polskiego sadownictwa przerasta 39 milionow ludzi tego kraju.
Nie mamy panstwa prawa ale panstwo prawnikow.

barteks2 napisał:
To orzeczenie NSA jest prawomocne z mocy prawa?

No wlasnie jak to jest? Kto moze ruszyc takie orzeczenie NSA? Rzecznik Praw Obywatelskich, TK? Nikt nic nie wie w tej sprawie?

i tylko on :D ... - sąd ostateczny :D

Ostatnia edycja:
tomek123tomek napisał:
i tylko on :D ... - sąd ostateczny :D

Czyli absolutyzowana w Polsce "niezawislosc sedziowska" bez etosu pracy, bez moralnosci, dobrej tradycji i zwyczajow cywilizacyjnych daje srodowisku sedziowskiemu poczucie bezkarnosci. Tak tez sie dzieje co mozna zuwazyc czytajac codzienna prase.:mad:

a co to ma do rzeczyw Twój komentarz??;p

ja już się w innym wątku wypowiedziałem, co uważam o półgłówkach krytykujących Sąd....
zamiast czytać codzienną prasę w stylu fakt i superekspres, lepiej poczytaj gazetę prawną, żółte strony rzeczpospolitej...tam są relacje z orzeczeń SN, jak coś zrozumiesz z nich, to porozmawiamy....
a na razie pozostań przy nicku:
jesteś prawo żaden;:lol:

rafal_26 napisał:
a co to ma do rzeczyw Twój komentarz??;p

ja już się w innym wątku wypowiedziałem, co uważam o półgłówkach krytykujących Sąd....
zamiast czytać codzienną prasę w stylu fakt i superekspres, lepiej poczytaj gazetę prawną, żółte strony rzeczpospolitej...tam są relacje z orzeczeń SN, jak coś zrozumiesz z nich, to porozmawiamy....
a na razie pozostań przy nicku:
jesteś prawo żaden;:lol:

a ty pewnie jestes z tych polglowkow co biora 200 zlociszy za wzruszenie ramion i grymas na twarzy. Polska jest krajem prawnikow a nie prawa to nie ja stwierdzilem. A jezeli chodzi o scislosc to zacytowalem fragment artykulu wlasnie z Rzeczypospolitej. Trudnosci ze zrozumieniem?

Praworządny - za złamanie regulaminu ( par. 8 ) powinieneś być zbanowany.
Temat zamykam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót