Co mam teraz robić ??

• Autor wątku Autor wątku -LALA-
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

-LALA-

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Tydzień temu zostałam pobita przez swojego męża, sytuacje tą zgłosiłam na Policji, obdukcje też już zrobiłam. Chciałabym sie dowiedzieć co mam dalej robić, kompletnie nie wiem czego mam sie teraz spodziewać. Ile czasu od zgłoszenia na komisariacie do wezwania upłynie?? Gdzie i kiedy dostarczyć dokumentacje medyczna?? Czy mogę się domagać jakiegoś odszkodowania?? No i dla mnie kwestia najważniejsza jaki mąż może dostać wyrok?? Z góry dzekuje za informacje.

[cytat="-LALA-":2j9ho0ej] Gdzie i kiedy dostarczyć dokumentacje medyczna?? [/cytat:2j9ho0ej] jak najszybciej do policjanta prowadzącego postępowanie

[cytat="-LALA-":2j9ho0ej] No i dla mnie kwestia najważniejsza jaki mąż może dostać wyrok?? [/cytat:2j9ho0ej] odpowiedzialność zależy od tego jakie obrażenia pani odniosla i jak zostaną one zakwalifikowane, ponadto od tego czy było to zawiadomienie o naruszeniu nietykalności cielesnej (z lub bez skutków) czy np. o znęcaniu się psychicznym i fizycznym przez męża czy inne...

Na obdukcji napisali tak " ..... spowodowały one naruszenie czynności narządów ciała, inne niż określone w art 156 kk trwające dłóżej niż 7 (ok 10-14 dni) w rozumieniu art 157par 1kk." Zawiadomienie o pobiciu zostało zgłoszone nie ma nic o znęcaniu sie psychicznym bo to był pierwszy raz i już ostatni. Jedno jeszcze pytanko czy mogę sie ubiegać o jakieś odszkodowanie??

Powrót