R
robb
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Witajcie,
mam dziwne sytuacje i pewne obawy związane z tymi sytuacjami.
związek (5 lat temu) i się rozpadł....
od maja 2011 rozpoczałem płacić alimenty (wczesniej opłacałem równiez inne potrzeby dziecka), i w okolicach grudnia dostałem wezwanko o alimenty...
nie spodziewałem sie tego ponieważ ustaliliśmy z byłą ze nie bedziemy szwędać sie po sadach ale oczywiście było inaczej.
Najgorsze przede mną
... na rozprawie dowiedziałem się ze była wyszła za mąż w kwietniu (ja wyprowadzałem się z do kwietnia, a związek trwał do marca) i po tej informacji zbladłem jak ściana (nie zdążyłem się wyprowadzić a tu już ślub? ała) i teraz moje problemy ...:
chciałbym dla tego dziecka wszystko ale mam po troszku związane ręce
chyba to wszystko ...
pozdrawiam tata
mam dziwne sytuacje i pewne obawy związane z tymi sytuacjami.
związek (5 lat temu) i się rozpadł....
od maja 2011 rozpoczałem płacić alimenty (wczesniej opłacałem równiez inne potrzeby dziecka), i w okolicach grudnia dostałem wezwanko o alimenty...
nie spodziewałem sie tego ponieważ ustaliliśmy z byłą ze nie bedziemy szwędać sie po sadach ale oczywiście było inaczej.
Najgorsze przede mną
... na rozprawie dowiedziałem się ze była wyszła za mąż w kwietniu (ja wyprowadzałem się z do kwietnia, a związek trwał do marca) i po tej informacji zbladłem jak ściana (nie zdążyłem się wyprowadzić a tu już ślub? ała) i teraz moje problemy ...:
- mam ustalone alimenty
- nie mam ustalonych widzen z dzieckiem - co robić?
- obawiam sie że była wyjedzie za granicę - co robić?
- są otwarte granice państwowe czy moze wyjechać bez paszportu dziecka?
- jak rozliczać PIT? - nie ma ustalonej opieki (sadownie) sam czy z dzieckiem
- czy jest możliwość że dostanę więcej widzenia z dzieckiem niż 4h? - np 2-3 dni?
- Co z moimi prawami (jako tata) kiedy okazało się że ex jest w związku?
- czy przysługuje mi kredyt rodzina na swoim kiedy ex jest już w związku ale nie ma ustalonych praw przez sąd? - tak samo i ja nie mam
chciałbym dla tego dziecka wszystko ale mam po troszku związane ręce
chyba to wszystko ...
pozdrawiam tata