Co Mama ma zrobic?Pomocy!!!!

• Autor wątku Autor wątku fafik109
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fafik109

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.Mam z mamą poważny problem.Brzmi on tak:
Moja mama ma rodzeństwo brata Mirka który wraz z żoną i dorosłymi dziećmi mieszka u rodziców( moich dziadków) czyli w domu rodzinnym mojej mamy i Mirka. Dom wraz z placem jest wlasnościa rodziców mamy i Mirka moich dziadkow. My zas mieszkamy oddzielnie.Problem polega na tym iz rodzice mamy stwierdzili na pocztku ze przepisza jej 0.25%placu na której stoi ich dom, zas teraz twierdza ze moze trzeba moja mame wydziedziczyc by nic nie chciała zas moja mama jest wzorowa obywatelka i nie maja zednych podstaw do wydziedziczenia jej.Poprostu chca cały majatek zostawis Mirkowi.I co my mamy robic w tej sytuacji?
Jak mamy postepowac by nie wyrolowali mojej mamy,czy mama ma jakies wyjscie po dobroci sie z nimi nie da !!!!
Prosze powiedzcie jak mamy działac czy mama moze zalozyc swoim rodzicom jakas sprawe i o co ma to byc sprawa.
Serdecznie z góry dziękuje za kazda odpowiedz.
POZDRAWIAM

1. Przydałoby się zacząć używać przecinków! bo to ułatwia zrozumienie postu.
2. Ten dom i plac jest własnością Pani dziadków i ich dzieci nie mają żadnych praw do niego. Jeżeli dziadkowie są w pełni poczytalni i zechcą darować jednemu tylko synowi swój majątek lub uczynić dla niego taki zapis w testamencie to nikt nie może się temu sprzeciwić.

To jest majątek dziadków więc ja nie wiem o jakim "wyrolowaniu" mówimy.

Powrót